Skip to main content

HPU expanderar i centrum

Skrivet av matte den .

Det universitet här i Hawaii som har flest utländska studenter är Hawaii Pacific University. Det var där jag tog min examen men det var ett tag sedan och universitetet har förändrats en hel del sen dess….speciellt deras campus.

Den första stora förändringen var att dom tog över halva Aloha Tower och gjorde om det till studentbostäder. De har sedan också tagit ett beslut att inom några år stänga deras campus i Kaneohe på östra sidan av Oahu och sälja det till ett sjukhus.

Nu har de gått ytterligare ett steg och det låter som framsteg. HPU kommer expandera in i centret som kallas Waterfront Plaza och utrymma 20% av lokalerna där. När jag och många andra svenskar var studenter på HPU så var det inte bara kontorslokaler utan vi kallade det Restaurant Row – ett ställe som var fyllt med goda restauranger och nattklubbar. Ett riktigt bra party-ställe. Men nu har det blivit mer av ett kontorslandskap och inom några år även ett student campus. De säger att ca 1000 av deras elever kommer ha undervisning där.

Med den expansionen så säger HPUs president John Gotanda att HPU kommer bli ett ”world-class urban campus”.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *