HPU Studentbostäder i Aloha Tower Marketplace

Skrivet av matte den .
Förr i tiden så var Aloha Tower bland de mest igenkända ställena i Hawaii. Det var där kryssningsfartygen och båtarna la till. Det var liksom ankomsthallen för folk som besökte Hawaii. Därför har Aloha Tower en viktig plats i historien. Nu för tiden är det svårt att förstå att Aloha Tower en gång var den högsta byggnaden i Hawaii. Tornet ser så litet ut nu. Och turisterna kommer inte dit i de massorna de brukade göra. Det finns fortfarande några restauranter och små butiker men på 2a våningen i Aloha Tower Marketplace är det i stort sett tomt. 
Det är där Hawaii Pacific University (HPU) kommer in i spelet. Jag tog själv examen från HPU tillsammans med många andra svenskar. Det är ett bra universitet som ligger i downtown Honolulu men som saknar ett traditionellt college campus. Studenter bor lite här och var i Honolulu. Själv bodde jag i Waikiki, vilket var ett drömläge men ändå lite längre från skolan än man hade önskat.
Nu har HPU planer att bygga studentbostäder på andra våningen i Aloha Tower Marketplace. Det skulle vara coolt att bo där faktiskt. Nära skolan med restauranter och barer precis nedanför, havsutsikt, etc. 
Det sägs att dom kommer vara färdiga med byggen i slutet på 2013 så studenter kan flytta in till skolåret 2014-2015. Ska bli intressant att följa utvecklingen.
Aloha!

Kommentarer (4)

 • Hej! Jag börjar HPU nu i Januari och har precis fått hem alla mina dokument, hur som helst, där står det att man borde hitta housing innan man kommer till Hawaii. Min fråga är då hur gör jag det på bästa sätt och vad kan man räkna med att hyran ligger på? Förhoppningsvis hittar man roommates?

  • Grattis! När jag kom hit som student så hjälpte skolan mig hitta ett ställe att hyra den första månaden. Men sen fick jag leta själv. Jag vet dock inte hur HPU gör nu för tiden. Jag hade tur med att hitta en lägenhet och rumskompisar ganska snabbt. Det var ju ett gemensamt problem bland studenter i början av terminen. Dock kanske det blir svårare för dig eftersom du kommer mitt i skolåret. Hör dig omkring på skolan. Jag vet att det fanns en vägg med annonser på lägenheter som hyrs ut. Har du tillgång till HPU Pipeline? https://campus.hpu.edu/cp/home/displaylogin Om inte så se om du kan registrera dig redan nu. Lycka till och mejla mig om du har fler frågor. Aloha!

 • Hej!
  Jag är jättesugen på att börja läsa engineering på HPU nästa höst men har lite funderingar kring hur jag ska kunna finansiera min utbildning. Jag får såklart studielån men vad jag har hört kommer inte detta räcka. Är det lätt att få jobb vis sidan av studierna?
  Hur gjorde du Mattias?

  Bra blogg för övrigt!

  • Hej Victor, kul att du vill hit och studera på HPU. Jag visste faktiskt inte att dom erbjöd engineering. Men det var ju som sagt ett tag sedan jag var student. Några av mina vänner jobbade deltid vid sidan om, oftast på skolan. Jag hade dock tur och fick hjälp av mina föräldrar. Skolan har en del jobb åt studenter men jag tror du som student även lagligt kan jobba deltid utanför skolan, under vissa regler. Du kan fråga skolans Financial Aid Office också. Dom är hjälpsamma. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.