Skip to main content

HPU Studentbostäder i Aloha Tower Marketplace

Skrivet av matte den .
Förr i tiden så var Aloha Tower bland de mest igenkända ställena i Hawaii. Det var där kryssningsfartygen och båtarna la till. Det var liksom ankomsthallen för folk som besökte Hawaii. Därför har Aloha Tower en viktig plats i historien. Nu för tiden är det svårt att förstå att Aloha Tower en gång var den högsta byggnaden i Hawaii. Tornet ser så litet ut nu. Och turisterna kommer inte dit i de massorna de brukade göra. Det finns fortfarande några restauranter och små butiker men på 2a våningen i Aloha Tower Marketplace är det i stort sett tomt. 
Det är där Hawaii Pacific University (HPU) kommer in i spelet. Jag tog själv examen från HPU tillsammans med många andra svenskar. Det är ett bra universitet som ligger i downtown Honolulu men som saknar ett traditionellt college campus. Studenter bor lite här och var i Honolulu. Själv bodde jag i Waikiki, vilket var ett drömläge men ändå lite längre från skolan än man hade önskat.
Nu har HPU planer att bygga studentbostäder på andra våningen i Aloha Tower Marketplace. Det skulle vara coolt att bo där faktiskt. Nära skolan med restauranter och barer precis nedanför, havsutsikt, etc. 
Det sägs att dom kommer vara färdiga med byggen i slutet på 2013 så studenter kan flytta in till skolåret 2014-2015. Ska bli intressant att följa utvecklingen.
Aloha!

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *