Flyg

Hawaii består av en massa öar men de flesta är obebodda och ej tillgängliga. Det är 8 stycken öar som räknas som huvudöar i staten Hawaii men som turist kan man endast besöka 6 av dom: Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui, och Hawaii (mer känt som Big Island).

Det enda sättet man kan färdas mellan de olika öarna (såvida men inte har en privatbåt) är flyg. Hawaiian Airlines är det största och mest uppskattade flygbolaget i Hawaii och täcker alla destinationer.

Ni kan boka flyg med Hawaiian Airlines HÄR.

HawaiianAirlines

Hawaiian Airlines flyger till destinationer utanför Hawaii också, t ex Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Tokyo, Seoul, Tahiti, etc.

Trevlig Resa!

Kommentarer (2)

 • Hej!

  Jag har tittat in på din blogg lite då och då, för om allt går som planerat kommer jag med familjen till Hawaii 2019. Vi är två vuxna och tre barn (då 11,13,14 år).

  Viss oro har infunnit sig i år då jag följt vädret via en app, regn i princip varje dag… På paradisöarnas ö?!

  Ca 10 dgr. i juni tänkte vi vara på Hawaii, givetvis skall vi se det mest turistfängslande, förhoppningsvis även inspelningsplatsen för Jurassic Park, och kanske lava?

  Men, hur löser man bäst boende? Något ställe som du direkt avråder från?

  Tack för en härlig blogg // Johan.

  • Hej Johan,

   Ja, regn är vanligt här på öarna. Och det har faktiskt regnat en hel del de två senaste veckorna….dels pga av orkanen Lane som kom ganska nära. Men det regnar inte hela tiden och det varierar faktiskt ganska mycket på var på öarna man befinner sig. Mer regn på nordöstra sidorna och mindre regna på sydvästra sidorna. Titta gärna närmare på min väder-sida på den här bloggen. Sedan så är regn här inte lika illa som i Sverige. 😉

   Apropå boende så beror det på vilka öar ni ska besöka. Men då du nämner Jurassic Park (Oahu) och lava (Big Island) så säger jag så här: Förutom vissa ställen på Oahu så finns det faktiskt inga ställen på de andra öarna som jag skulle avråda. På Oahu brukar jag rekommendera att bo i de sydöstra delarna (Waikiki, Kahala, Hawaii Kai, Kailua), och avråda västra sidan av Oahu. Tänker ni på ett speciellt ställe så säg till så kan jag mer specifikt godkänna eller avråda. På Big Island så rekommenderar jag hela västkusten.

   Emaila mig gärna om ni har fler frågor.

   Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.