Skip to main content

Invandring

statue-of-liberty

Frågor ställda till en invandringsadvokat här i Honolulu:

Vilka är de bästa sätten för svenska medborgare att få permanent uppehållstillstånd i Hawaii?

– Det finns olika sätt att kvalificera sig för permanent uppehållstillstånd i USA, bland annat genom nära familjeband och ett erbjudande om anställning. Kvalificering på familjeband inkluderar föräldrar som är amerikanska medborgare, barn över 21, syskon och makar. Den amerikanska kongressen diskuterar nu om att ändra USAs invandringsystem helt, så att kvalificera sig för ”Green Card” kan förändras radikalt inom den närmaste tiden. Eftersom varje fall är olika, bör en kvalificerad invandringsadvokat höras angående uppgifterna.

Hur får svenska medborgare arbetstillstånd i Hawaii?

– Det finns olika sätt att få arbetstillstånd i USA. Varje fall är unikt så en kvalificerad invandringsadvokat bör konsulteras angående särskilda alternativ och timing.

Är det möjligt för svenska medborgare att komma till Hawaii för att öppna ett företag? Om så är fallet, vilka är de rättsliga kraven?

– USA har avtal med Sverige som gör att vissa investeringar av svenska medborgare kan kvalificera sig för non-immigrant näringsidkare (E-1) eller investerare (E-2) visum. USAs regering har också skapat initiativ för att uppmuntra entreprenörskap i USA.

Vilka regler/krav för att få ett arbetstillstånd?

– Varje typ av arbetsvisum har olika krav, så kontakta en kvalificerad invandringsadvokat för mer information.

Kan barnen till en person med ett amerikanskt arbetstillstånd gå i kommunal skola i Hawaii?

– De flesta arbetsvisum tillåter barnen att gå på kommunal skola i USA. Dock har ett barn på ett turistvisum eller studentvisum inte rätten att delta i kommunala skolor.

hirota

Vilka juridiska tjänster erbjuder ni (och hur mycket är din per diem avgift)?

– Vi erbjuder ett komplett utbud av juridiska tjänster i samband med nästan alla aspekter av USA invandring och nationalitetslag. Vi hjälper både privatpersoner och företag. Till exempel, representerar vi företag som vill få in duktiga eller högutbildade arbetstagare till USA, individer som vill starta ett företag i USA, amerikanska medborgare som vill ta med en nära familjemedlem från utlandet, par och individer som behöver ta bort villkoren på permanent uppehållstillstånd i USA samt fast bosatta som ansöker om amerikanskt medborgarskap. Vi ger råd om automatisk härledning av amerikanskt medborgarskap, och försvarar människor som sätts i deporteringsmål av US Department of Homeland Security.

– Vår konsultavgift är i allmänhet $ 250 (inklusive Hawaii’s punktskatt på 4,712%) för en timmes rådgivning. Om du anlitar oss för att företräda dig efter samrådet, läggs konsultavgiften på advokatkostnaden. Beroende på omständigheterna, kan det vara en fast avgift eller en timavgift. Vänligen kontakta oss för mer information.

Maile Hirota
Hirota & Associates
735 Bishop St, Suite 402
Honolulu HI 96813
USA

Tel: +1.808.587.9600
Fax: +1.808.587.9603
Webb: http://www.hawaiiimmigrationlaw.com/

Vill ni ha mer information om invandring till USA så kan ni läsa vidare på sajterna nedan:

American Immigration Lawyers Association www.aila.org

United States Citizenship & Immigration Services www.uscis.gov

American Embassy, Stockholm https://se.usembassy.gov

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *