Universitet och College i Hawaii

Skrivet av matte den .

Om någon är intresserad i att studera i Hawaii (som fick mig hit) så finns följande institutioner.

Universitet:

Brigham Young University
Chaminade University
Hawaii Pacific University (där jag tog examen)
University of Hawaii

Community College (två-åriga högskolor som är del av University of Hawaii):

Hawaii Community College
Honolulu Community College
Kapiolani Community College
Kauai Community College
Leeward Community College
Maui Community College
Windward Community College

Institut med Specialprogram:

Institute for Clinical Acupuncture and Oriental Medicine
World Medicine Institute

University of Hawaii är definitivt det största universitetet. Hawaii Pacific University har flest internationella studenter, runt 30%. Brigham Young University är ett mormonskt universitet. Att välja universitet eller college beror mycket på vad du är intresserad i att studera och vilken miljö du vill studera i. Det finns även några andra universitet och colleges som är mest för distansstuderande så jag inkluderade inte dom.

Kommentarer (7)

 • Åh den här listan kan komma till användning! Jag är nyss hemkommen från Hawaii, bodde vid Waikiki och är helt frälst, ÄLSKAR Hawaii. Att plugga där skulle ju vara underbart!

  Var på Hawaii bor du någonstans? 🙂

 • Hejsan Caroline, kul att du hittade min blogg. Jag bor på östra sidan (Windward) av Oahu och stortrivs. Om du har frågor om skolor o sånt kan du mejla mig. Lycka till o ha de bra! 🙂

 • Hej!

  Jag skriver inte fran en svensk dator nu, sa jag hoppas du kan lasa i alla fall! Jag funderar pa att studera Travel Industry Managment pa HPU. Rekomenderar du skolan? Hur ar laget pa hawaii idag? Hur latt ar det att fa boende osv, alla sager hawaii ar dyrt, antar det ar jamfort med resten av USA, men hur dyrt ar de egentligen? Hyra, mat osv. Jatte tacksom for svar da jag haller pa med min ansokan nu for september 🙂

  mvh
  Michelle

 • Hej!

  Jag skriver inte fran en svensk dator nu, sa jag hoppas du kan lasa i alla fall! Jag funderar pa att studera Travel Industry Managment pa HPU. Rekomenderar du skolan? Hur ar laget pa hawaii idag? Hur latt ar det att fa boende osv, alla sager hawaii ar dyrt, antar det ar jamfort med resten av USA, men hur dyrt ar de egentligen? Hyra, mat osv. Jatte tacksom for svar da jag haller pa med min ansokan nu for september 🙂

  mvh
  Michelle

 • Jag studerade själv på HPU men ganska länge sedan. TIM ska vara ett bra program på HPU har jag hört. Bara så du vet att HPU är inget typiskt amerikanskt college. Dom har inget traditionellt campus utan skolan ligger i downtown Honolulu bland kontorsbyggnader. De flesta studenter hyr lägenhet runtom Honolulu och ofta i Waikiki. Dock är det som du sa dyrt och kan jämföras prismässigt med New York, San Francisco, eller centrala Stockholm. Jag tycker dock inte priset ska stoppa dig utan kör på med ansöka och kom hit. 🙂 Det skadar ju inte att testa och jag tror du verkligen kommer tycka om det.

 • Hej! 🙂
  om man pluggar två år på community collage vet du om man sedan kan gå över till universitetet och plugga dom sista två åren och sen ta ut en degree? Tack så mycket!!

  Med vänlig hälsning,, Josefin

  • Ja, det kan man göra. Det är faktiskt ganska många som gör det. Gå till hawaii.edu och clicka på ”Campuses” så ser du en lista av community colleges i Hawaii. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.