Skip to main content

Typisk medtagen lunch i skolan

Skrivet av matte den .

På skolan där min son går så kan eleverna antingen köpa mat i skolans matsal eller ta med sin lunch hemifrån. Under de normala skolterminerna så väljer vi att han äter skolans mat – dels för att få mer variation men också för att han gillar deras salladsbar.

Nu på sommaren är det dock annorlunda. De erbjuder ingen mat på summer school. Så då blir det till att han tar med sig något hemifrån.

Som ni redan kanske vet så är en ”PB&J sandwich” (dubbelmacka med jordnötssmör och druvsylt) än väldigt amerikansk sak. Det går tillbaka till slutet på 1800-talet, men fick sin popularitet under andra världskriget då jordnötssmör och sylt ingick i soldaternas ranson.

En variation på den mackan som är mer populär i vårt hushåll är PB&B….alltså en dubbelmacka med jordnötssmör men skivade bananer istället för sylt. Lite mer hälsosamt och smakar faktiskt också bättre.

En sådan macka blev det till grabben idag….tillsammans med en extra banan och en påse chips. En påse chips? Ja, det är nästan krav på att man äter chips tillsammans med sin smörgås här i USA. Jag tyckte det var konstigt först, men den salta smaken balanserar väldigt bra den något mer söta smörgåsen.

Ps, om ni tycker bananen ser liten ut så är den faktiskt det. Det är en s k Apple Banana som växer här i Hawaii – så otroligt mycket godare än en vanlig ”Dole” banan.

Smaklig Måltid!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *