Skip to main content

Fried Rice (Stekt ris)

Skrivet av matte den .

Ni kan inte ha besökt Hawaii utan att nån gång antingen smakat eller på menyn sett Fried Rice. Fried Rice är ungefär exakt vad det översätts till…stekt ris.

Men det är inte bara ris, utan oftast ett gäng andra ingredienser. Ägg, lök, och lite kött är vanligt…allt upphackat och blandat in. Om man inte har tillgång till kött, så använder folk här i Hawaii oftast spam. Även fishcake (mostvariget till fiskbullar) är vanligt. Sedan några stänk soyasås medans man steker riset.

Fried Rice är egentligen kinesers och hawaiianers motsvarighet till svenska pytt i panna. Man använder helt enkelt ingredienser som finns kvar från tidigare måltider…eller det man har i skafferiet. Om ni beställer Fried Rice på restauranter här i Hawaii så används oftast ris som inte såldes dagen innan. Det är inget fel med det. Ris håller i flera dagar men dagen efter så är det inte tillräckligt färskt för att användas i vissa maträtter, så man steker upp det med andra ingredienser – och vipps så har man en ny maträtt. Bästa återanvändningen av ris man kan tänka sig. 🙂

Fried Rice är en av mina favoriter!

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *