Äpplebananer

Skrivet av matte den .

Första gången jag åt en äppelbanan var i Puerto Rico. Där kallades dom även för fingerbanan för deras variant var smalare än de äppelbananer jag numera äter i Hawaii. Det är inte många som vet vad äppelbananer är och även i Aftonbladet för några år sedan så skrattade dom åt namnet och trodde det var ett misstag på skylten i mataffären.

Äppelbananen är en mycket liten banansort med gyllene fruktkött och när de är mogna har de en doft och smak av äpple. I Sverige importeras i liten skala från Kenya och Colombia. Men det är i Hawaii som man hittar de mest fantastiska äppelbananer.

Jag måste erkänna att jag har varit ganska bortskämd vad det gäller bananer. Min vän som tidigare ägde en bananodling brukade ge mig en låda äppelbananer varje månad så visst hade man det gott. Numera köper jag dom i Chinatown där dom är billigast och kommer direkt från odlingarna.

Om ni får chansen, vare sig ni är i Sverige eller Hawaii, så köp en klase och njut av de syrliga bananerna. Det finns dock en nackdel….när man väl har börjat äta äppelbananer så är det svårt att gå tillbaka till den vanliga sorten. Själv så är jag hooked for life.

Kommentarer (3)

  • väldigt intressant blogg måste jag säga 😀

    jag käkar väldigt mycket macadamia nötter så det var kul att läsa
    det där med äppel bananerna verkade ju kul

  • Jag har alltid ätit äpplebananer i Brasilien där är dom goda vill jag lova.
    Liksom all annan frukt som får mogna i solen

    • Ja, att låta frukt mogna på trädet i solen är det bästa. Dock inte så vanligt längre pga globaliseringen och behovet att frakta till alla världens hörn. För vår familj har vi lyckan att kunna njuta av bananer, papaya, mango, avokado, lychee, stjärnfrukt och pompelo….då vi antingen odlar det själv eller får av vänner och bekanta. Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.