Skip to main content

Beer Lab – god öl i Honolulu

Skrivet av matte den .

Gillar du att dricka öl och besöka microbryggerier? Då kommer du inte sakna något i Hawaii. Här finns det god öl, precis som på så många andra ställen runtom i världen.

Innan jag kom till Hawaii så fanns det bara ett öl bryggt i Hawaii och det var Primo. Det var inte direkt ett mikrobryggeri och smakade ganska likt alla stora vattniga amerikanska bryggerier. Under 90-talet så startade Kona Brewing Company brygga öl och det blev riktigt populärt. Nu ses det inte direkt som ett Hawaiianskt mikrobryggeri längre, eftersom mycket av deras öl bryggs på stora bryggeries i staten Oregon på fastlandet.

Det finns dock många nya bryggerier som har anlänt de senaste 10 åren. Jag har skrivit om Big Island Brewhaus och nämnt några andra tidigare. Maui Brewing är också väldigt populärt här. Men ett väldigt litet mikrobryggeri vars utveckling jag har följt de senaste 10 åren är Beer Lab. Jag skrev om dom när de precis hade öppnat. Mycket har hänt sedans dess, men de är fortfarande ett relativt litet bryggeri. Du kan t ex inte köpa deras öl i butiker, utan det är endast på fat.

Bilden ovan visar en av deras första öl, som de bryggde i en av killarnas trädgård. Detta var år 2015, ett år innan de öppnade deras första ställe. Det var en fantastiskt god pale ale, smaksatt med jabong.

Nu har de slagit på stort och dragit igång vad som kommer bli deras nya bas. Man kan säga att det är en smygstart än så länge, men de kommer bygga en fin terrass och utöka kapaciteten. Det enda som går att konsumeras här är 8-10 olika ölvarianter samt deras hemmagjorda poke. Jag rekommenderar starkt ett besök. Det är en mycket mysig uteservering!

Adress: 1318 S Beretania St., Honolulu, HI 96814 (10 minuters bilfärd från Waikiki)

Telefon: +18088880500

Kom dock ihåg att för tillfället är de endast öppna Torsdag, Fredag, Lördag, och Söndag.

Skål!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *