Hajka i Hawaii

Skrivet av matte den .

På alla öar i Hawaii finns det ypperliga tillfällen att hajka i bergen.

Jag känner en kille som jobbar inom IT på naturmyndigheten och dom har precis skapat en grymmebra sajt med information om alla hajkningsleder, spår och stigar i Hawaii. Det går att kolla upp på en karta var dom ligger, hur långa spåren är, vilka aktiviteter man kan göra, bilder tagna på spåren, etc, etc. En hel del information som är allmänt tillgängligt. För er som är intresserade, följ DEN HÄR länken till Hawaii Trails. Måste dock påpeka att det bara täcker vandringsstigarna som sköts av staten. Det finns givetvis andra, typ som den lätta och uppskattade stigen uppför Diamond Head.

trails

Trevlig vandring!

Kommentarer (2)

 • Hej!!

  Jag har en fråga angående en hajk! Det är den kända stairway to heaven? Har du gått den och i så fall är den så hemsk som dom säger att den är? Jag
  Förstår ju att den inte är förbjuda för den är lätt. Men vill veta lite mer om den!

  Sen undrar jag om du vet nått fint vattenfall på oahu?

  Tack på förhand mvh Sandra

  • Hej Sandra,

   Nej, jag har tyvärr inte gått upp Stairway to Heaven. Jag har två unga barn så jag håller mig till det lagliga och mer säkra. 😉 Anledningen till att dom ”stängde” den hajken (eller egentligen är det mest trappsteg) är för att det är farligt som du säger. En del trappsteg har rasat. Det finns dock ett lagligt och mer naturligt sett att ta sig upp och det är bakvägen….från Moanalua Valley (via Kamananui Valley Road och Kulana’ahane trail). Jag hajkade upp där i våras och la upp en bild av utsikten på Instagram. Jag kanske får ta och blogga om det. Ha de bra! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.