Skip to main content

Hyra och Köra MC i Hawaii

Skrivet av matte den .

Det bästa jag gjorde när jag var student här i Hawaii var att köpa en motorcykel.

Det var mitt andra år i Hawaii som jag bestämde mig för att ta ett MC-körkort. Förresten, uttrycket och förkortningen ”MC” används inte för motorcyklar här, utan man säger hela ordet ”motorcycle”. MC står annars för Master of Ceremony. Anyway, att ta körkortet var väldigt lätt. Köpte en liten tidning i butiken som var väldigt lättläst så det gick snabbt att läsa den åtskilliga gånger så teoriprovet gick klockrent. Nu finns den att ladda ner som PDF. Jag hade redan en kille som skulle sälja mig sin Honda på 750cc (första bilden nedan) men den var lite tung och för att göra körtestet så behövde man bara en MC på 250cc. Så jag gick och hyrde en sådan. För att hyra en MC så behövde jag bara visa bevis på att jag klarat teoriprovet och skulle använda den till körprovet. Det är inte alla hyrställen som tillåter det dock, så ni kanske får fråga runt. Körprovet visade sig också vara lätt. Behövde bara köra mellan några koner och visa att jag kunde manövrera hojen. Det var inte ens ute på öppna gator utan på ett inhängnat område. Sen var det bara att börja cruisa! Köpte senare en lite nyare hoj som var roliga att köra – en Honda Shadow på 600cc (andra bilden nedan).

00146_p_10ag29j5860556

00031_p_11ag29j4670031

Som ni ser på bilden ovan så har jag ingen hjälm – dum yngling som man var då. Som tur är hände ingeting, även då jag körde när jag inte skulle kört. Hawaii är en av staterna i USA som inte har hjälmlag. Faktum är att det enda man behöver tänka på när man kör motorcykel i Hawaii är att ha på sig någon form av glasögon. Japp, det är lag på det. Solglasögon är starkt rekommenderat då det skyddar mot bländningar av den starka solen – vilket ofta skapar olyckor. Men det går även bra med andra glasögon. Många kör med de mer gula glasen. Glasögon är inte bara bra för att skydda sig mot skarpt soljus men också mot flygfän. Så då det bara krävs glasögon, så ser man väldigt ofta folk som kör omkring i endast badbyxor och slippahs (flip-flops). Ska man köra en längre sträcka så rekommenderar jag t-shirt…för att skydda axlarna som så gärna vill bli solbrända.

hawaiimc

För er som håller på med platespotting och sånt så kan det vara intressant att veta att Hawaiianska motorcykel-nummerplåtar är inte bara mindre än de som sitter på bilar, utan alla börjar med bokstaven X efter siffrorna….som ni kan se nedan.

hiplate

För att hyra motorcykel när ni är i Waikiki eller Honolulu-området så rekommenderar jag Chase Hawaii Rentals. Lycka till och ha en trevlig färd!

Glöm inte att hälsa på andra MC-förare i Hawaii. Det gör man här. Räcker bara att hålla ut armen horizontellt och visa handen eller göra en shaka.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *