Skip to main content

Varför surfandet i Hawaii är en måste-upplevelse

Skrivet av matte den .

När det kommer att besöka Hawaii så finns det många vackra aktiviteter som du kan delta i, och ett av de allra bästa alternativen är surfandet.

Med vackra stränder, underbart hav och fantastiska vågor så är det inte svårt att förstå varför folk, oavsett om det är amatörer eller proffs, alla tillsammans ser framemot att ta sig an den surfutmaning som Hawaii erbjuder. Det är härifrån surfandet kommer, och har till och med sitt eget lokala nummer (596-SURF) som ger dig den senaste surfrapporten!

surfbanzaipipe

Som sagt är Hawaii perfekt för alla slags surfare, och det är en populär aktivitet för många människor. Kända surfare innefattar Adam Scott, en av de bästa golfarna i världen. Med tanke på sin australiensiska bakgrund så kan man anta att han tog sin ungdoms hobby och bibehöll den under hela sitt liv, vilket är ganska imponerande med tanke på hur mycket han måste spendera på golfbanan!

Vad gäller att hitta rätt plats för att surfa på Hawaii så finns det inte många begränsningar. Genom hela ögruppen kan du hitta platser där du kan bege dig ut för att ha roligt. Det finns dock många platser på Kauai som kan hjälpa dig att komma igång. Igen, beroende på ditt självförtroende eller förmåga så kan du hitta en plats där många andra surfar, vilket gör att du kan umgås med likasinnade surfare, eller så kan du hitta en mer avskild plats där du inte ramlar omkull framför alla! Oavsett vilket så är Kauai en populär plats med många olika områden där du kan surfa.

Surfandets historia är djupt sammanlänkad med samhället på Hawaii. När barnen växer upp här så vänjer de sig vid att leka i vattnet och på stränderna, så surfandet kommer naturligt för dem och är något som de kan lära sig vid en väldigt ung ålder, vilket sen gör det naturligt för dem medan de växer upp. För att visa på hur stort surfande är kan man se hur 30,000 människor besökte North Shore för Eddie Aikaus big wave surf-tävling, vilken lockade till sig några av världens bästa surfare. Vissa vågor nådde otroliga 12 meter. Vågorna vid Waimea Bay är ökänt farliga, så det är bäst att lämna dem till proffsen!

Sammantaget kan man säga att Hawaii är en plats där man kan uppleva många saker som man inte kommer glömma, och oavsett om man tittar på eller deltar så är surfandet på Hawaii ett måste för alla besökare, och inte minst för lokalbefolkningen. Så länge du känner till dina begränsningar så kan det vara ett sätt att ha en rolig dag ute i det fria och samtidigt lära sig om den lokala kulturen och skapa minnen för livet.

Bild från Wikimedia. Inlägg skrivet tillsammans med Lasse Pedersen.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *