Det finns en vardag i Hawaii

Skrivet av matte den .

”Det måste vara skönt att ligga på stranden varje dag”

”Vad bra du måste vara på surfa, när du kan göra det varje dag, året runt”

”Gött att slappa under en palm och dricka mai-tais hela dagarna”

Sådana saker hör jag då jag pratar med folk från norra Europa eller andra kalla delar av världen. Visst är det sådant man kan göra här i Hawaii. Men det man ser och gör som turist uppmålas oftast som om det är det man upplever hela tiden. Som om det vore verkligheten. En så kallad evig smekmånad. Smekmånaden för mig varade längre än för de flesta, då jag som student levde fest- och strandliv var och varannan dag.

day

Men jag nämnde lite i ett tidigare blogginlägg om att det finns en vardag här i Hawaii precis som på alla andra ställen. Havet, solen, drinkarna, och de fina hajkerna finns alltid till hands. Men varje dag så måste man fortfarande köra barnen till skolan, åka till jobbet, handla mat, tvätta kläder, sitta i möten, betala räkningar, etc. Det är precis som var man än bor på jorden.

Med denna blogg och bilderna jag lägger upp på Instagram, Twitter, Tumblr, och nu också PolaroidBlipfoto, så vill jag visa vardagen. Det är inte bara bilder du hittar i en resetidning. Det är lite av varje. Förhoppningsvis ett smakprov på livet här.

Dock måste jag erkänna att det är ganska gott att kunna åka ner till en solig strand med varmt hav vilken dag som helst på året. 😉  Men det händer inte lika ofta längre.

Aloha!

 

Kommentarer (2)

 • Så kul att hitta denna blogg! Jag har aldrig varit på Hawaii men planerar en resa dit med familjen i mars. Då vi hört lite olika saker från andra resenärer (t ex att det är så dyrt) måste vi nu läsa på ordenligt. Vilka öar ska vi välja t ex, det blir nog två, och var ska vi mellanlanda i USA – jag kommer dammsuga din blogg efter tips 🙂

  • Hejsan! Kul att ni ska besöka Hawaii i vår. Det är svårt att rekommendera just två öar att besöka. Det beror på vad ni gillar att göra. Det här är vad jag har tidigare skrivit på min topplista:

   Jag får ofta frågan vilken ö som är bäst att besöka. Alla öar. Japp, jag tänker inte rekommendera en ö över en annan. Dom har alla något unikt och den ene är annorlunda än den andre. Här är en väldigt kort sammanfattning: På Oahu händer det mest och har bäst shopping och nattliv. Kauai har den finaste naturen. Molokai är den mest orörda ön som man åker till för att komma bort från allt och alla. Lanai är också lite öde men har två fina resorts, golfing, och jakt. Big Island har snö (på vintern), svarta stränder, och en aktiv vulkan. Maui har en blandning av alla andra öar som kan vara en bra kompromiss.

   Jag kan tillägga att Big Island är ingen ö att besöka om ni har ont om tid. Första gången jag åkte dit hade jag bara två dagar och det blev väldigt stressigt. Det är en stor ö.

   Var ni mellanlandar beror på vilket flygbolag ni åker med. Dock så är det oftast två stopp på vägen….en landning i Europa och en i USA. Vissa flygbolag tillåter att man gör stoppet i USA lite längre. Så om ni vill se lite av San Francisco så kan ni stanna där några dagar på vägen över. Men diskutera det med flygbolaget eller er resebyrå. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.