Skip to main content

President Obama’s unga liv i Hawaii

Skrivet av matte den .

Det är ganska märkligt att jag inte skrivit så mycket om President Barack Obama här på bloggen, speciellt med tanke på att han föddes på det sjukhus där jag jobbar, växte upp i Hawaii, och gick på samma skola som min son. Han åker även till Hawaii på semester en gång om året och nu försöker Hawaii få tillståndet att bygga Obama’s bibliotek (det görs för varje president) då han avslutat kapitlet i Vita Huset.

obama_barry

Så vad gjorde han här som ung i Hawaii?

Barack Obama

Han föddes den 4e augusti 1961. Han gillade givetvis att hänga på stranden och body surfa på Sandy Beach – stranden på östsidan där vågorna bryter upp på stranden, vilket inte riktigt är något för amatörer.

Barack Obama To Return To His Childhood Roots In Hawaii

Kindergarten-året spenderade han på Noelani Elementary School – en kommunal skola i ett av de bättre områdena av Honolulu. Han gick på Punahou School under gymnasie-perioden – en av de mest prestigafyllda skolorna i Hawaii. Där skrev han poesi, var med i en literär klubb, och spelade basketboll på olika nivåer. Fortfarande som president, så kommer han tillbaka till skolan och spelar basket med sina gamla vänner.

Barack Obama

Den viktigaste personen i Obamas liv var hans mamma, Ann Dunham. Hon dog av cancer vid 52 års ålder, och varje gång Barack är i Hawaii så åker han till spetsen där han spred hennes askar i havet.

Barack Obama lämnade Hawaii då det var dags att börja college, vilket tog honom till Chicaco – staden han har bott i fram tills han flyttade in i Vita Huset.

Aloha!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *