Skip to main content

Fotodagbok

Skrivet av matte den .

Som ni kanske vet så finns HawaiiBloggen redan på Instagram. Där lägger jag upp bilder emellanåt. Jag vet att folk ofta har ”challenges” (utmaningar) på Instagram men det har aldrig riktigt lockat mig. I alla fall tills nu. För ett tag sedan fick jag nys om att Polaroid har gått samman med Blipfoto (tidigare Instagram konkurrent som nästan lades ned) för att marknadsföra en fotodagbok där man uppmanas att lägga upp en bild varje dag. Det är egentligen inget nytt. Det kan man ju göra på Instagram också, där det finns ”365 challenges”.

polaroid-blipfoto-2

Men, om man redan använder Instagram för något så kanske man som jag inte vill blanda in ett annat syfte. Det som är bra med Polaroid-Blipfoto är att det är svårt att fuska. Appen läser av datum-stämpeln på bilden. Det går givetvis att modifiera med vissa program, men det ger det ändå lite mer legitimitet till det hela. Sedan så varnar appen också om man lägger upp mer än en bild samma dag. Målet är ju endast 1 bild om dagen. Det är annars något som retar mig på Instagram…..när en person lägger upp 10 bilder om dagen. Det blir en jävla scrollande med fingret.

Polaroid-Blipfoto är inte en lika välputsad app som Instagram, men det är en kul grej att testa för er som vill föra en bilddagbok eller är trötta på Instagram. Om dom är smarta så låter dom en beställa fotoböcker av sitt års bilder…..vilket jag hoppas dom gör.

Jag kommer använda år 2015 för att lägga upp en bild från Hawaii varje dag (eller från andra ställen då jag reser). Följ mig gärna!

Aloha! Ha ett gott 2015!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *