Skip to main content

Mana Bu’s Musubi (risbollar)

Skrivet av matte den .

Musubi är risboll på japanska…..dock så är det namnet nog vanligare i Hawaii än i Japan. Japanare säger ofta O-nigiri. Musubi är en stor del av Hawaiianska matkulturen. Det finns att köpa som snabbmat i alla kvartersbutiker som 7-Eleven, ABC Stores, etc. Mitt första minne var när jag precis hade flyttat hit och börjat skolan. Jag var hungrig och gick till en liten kiosk för att köpa sushi. Då stod ägaren där och gjorde ”Spam Musubi”, vilket är en grymt populär snack här…..typ som att köpa varmkorv i Sverige. Barn och äldre äter det med jämna mellanrum. Den salta köttsmaken av spam, tillsammans med den milda smaken av ris, inlindat i nori (sjögräs)…..en perfekt kombination som smakar mycket gott.

20140527_074142_Android

20140527_074134_Android

Anyway, spam musubi är en väldigt Hawaiiansk sak. Nu ska jag prata om ett ställe som säljer äkta japanska musubi: Mana Bu’s. Japanska musubi är oftast trekantiga och innehåller fisk, svamp, eller sjögräs. Som en västerlänning kan de krävas lite tålamod och tankar att gilla musubi. Det är inget riktigt explosionsartat vad det gäller smaker. Det är milda smaker och en hyfsat hälsosam snack (såvida du inte är på LCHF-dieten).

20140527_074119_Android

Det kan vara lätt att köra förbi Mana Bu’s. Det ligger på King St när bilar rusar förbi, och Mana Bu’s är ett litet ställe i skymundan, bakom Baskin Robbins. Man kan cyklar eller ta bussen dit om man bor i Waikiki med omnejd. Eller så kan man som jag köra bil dit och parkera i de få parkeringsplatser som finns utanför.

manabu

Mina favoriter är Baked Salmon (bakad lax) och Unagi (grillad ål).

Tre saker som är väldigt viktiga att komma ihåg:

1) Dom tar bara kontanter.

2) Dom öppnar tidigt.

3) Dom stänger då dom säljer slut (vilket kan hända redan kl 11 på morgonen). Se till att åk dit tidigt om du vill ha många sorter att välja bland.

Smakligt måltid….eller snack rättare sagt.

Vill ni se mer bilder så finns det på sökmotorn Bing.

Aloha!

Comments (7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *