Skip to main content

Becks och St Pauli Girl Öl

Skrivet av matte den .

Det här inlägget har inte sådär jättemycket att göra med Hawaii förutom att ölen jag skriver om har sålts i de flesta matbutikerna sedans jag först kom hit för många år sedan. När jag först såg St Pauli Girl i butiken så trodde jag det var en amerikansk öl som försökte se tysk ut eller låtsas vara tysk öl, eftersom tysk öl har bättre rykte. Men när jag smakade den och tittade noggrannare på etiketten så var det helt klart en tysk öl.

Men varför ha ordet Girl i namnet? Det är ju absolut inte tyskt. Och varför påminde den mig om den gamle godingen Becks? Flaskan är likadan, smaken är ganska lik, dom säljs i samma butiker. Något stod inte rätt till. Så jag gjorde lite research och hittade information om att Becks och St Pauli Girl har olika bryggerier men ligger på samma adress. Då blev jag lite misstänksam så jag köpte hem några Becks och några St Pauli Girl för att göra ett simpelt test.

Som ni ser så är flaskorna likadana ut, troligtvis tillverkade på samma fabrik. Färgen är nästan identisk fast St Pauli Girl var något ljusare när man tittade närmare. Lukten särskiljde dom inte så mycket. Smaken då? Hur smakade dom? Var det någon skillnad eller är det samma förbaskade öl i de olika flaskorna? Nej, det är inget lurendrejeri som försigår. Dom smakade faktiskt annorlunda, dock inte så mycket. Men i stora drag så hade Becks mer smak och beska medans St Pauli Girl var något lättare att dricka. Till min förvåning så smakar St Pauli Girl faktiskt ganska likt svensk öl, vilket gläder mig för svenskt öl går det inte att hitta i Hawaii.

Okole Maluna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *