Skip to main content

Frågor och Svar

Skrivet av matte den .

Jag får en hel del email från svenskar som har frågor om Hawaii. Jag tycker frågorna är bra och förhoppningsvis är mina svar hjälpsamma. Det kan dock vara mer hjälpsamt om andra kan ta del av det. Därför har jag bestämt mig att publicera vissa frågor och svar så alla har tillgång till information. Oroa er inte, jag kommer inte att publicera någon personlig information. Ni kan komma åt alla Frågor och Svar inlägg genom att klicka på den taggen i marginalen till höger.

Jag börjar med frågan jag fick i morse från en blivande Hawaii-student.

Jag har bestämt mig för att åka till Hawaii och studera på HPU i tre år. Vilket område är bäst att bo i om jag har en budget på 7000 – 10 000 kr? Behöver man bil?

Nej, man behöver inte bil om man bor i Honolulu. Det går att ta sig runt med cykel och/eller buss. Mina första fyra år, då jag var HPU-student, bodde jag i Waikiki och ägde först en cykel och sedan en moped. Det fungerade utmärkt och det tog mig endast 10 minuter till HPU på både cykel och moped.

Här är några populära lägenhetsområden:

Makiki – ett område inte så långt från downtown (HPU) eller Waikiki. Många lägenhetshus här. Ganska lugnt och inte alltför långt från saker. Här är nog det lättaste att hitta en lägenhet i er budget om ni vill bo i Honolulu. Inga gångavstånd, men cykel eller buss till skola, strand, och shopping.

Downtown – det finns några lägenhetshus här där HPU-studenter bor. Gångavstånd till skolan, restauranter och mataffär men cykel eller buss till stranden eller shopping. Man bör dock hålla sig från Chinatown på natten.

Waikiki – turistområdet nummer 1. Gångavstånd till stranden, nattklubbar, restauranter, matbutiker, shopping, zoo, etc. Cykel eller buss till HPU. Dock dyrare hyror än de andra områden.

Ala Moana – väldigt lägligt mellan Waikiki och downtown. Finns en del fina lägenhetshus men också en del sjabbiga ställen. Gångavstånd till shopping, restauranter, och stranden. Cykel eller buss till HPU.

Ni kan läsa mer om de olika områdena här: http://hicondos.com/neighborhoods-CondosHawaiiRealEstate/default.asp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *