Skip to main content

Solskydd

Skrivet av matte den .
Gassa, gassa, gassa på stranden. Sola, sola, sola för att bli brun. Det är ofta så man tänker när man från kallt klimat är på solsemester. Det är inte ofta man som turist använder starkt solskydd. När jag åker till Sverige så hör jag ofta kompisar säga…”jag trodde du skulle vara mer brun eftersom du bor i Hawaii….”
Det är klart man inte vill vara likblek. Att ha en lätt bruntonad hud ser ju ofta mer hälsosamt ut än att vara kritvit. Men när man har bott i solen länge så börjar man skydda sig mot solen. Jag är väldigt sällan solbränd. Jag går ofta till stranden men då blir det solskyddsspray liknande den till vänster. Använder alltifrån SPF10 till SPF50 beroende hur länge jag stannar på stranden. 
Numera så känner jag inget sug på att vara brun. Det har ju också med hälsoskäl att göra också. D-vitamin från solen är nyttigt men huden tar ju stryk om man blir brun eller solbränd alldeles för ofta. Solen torkar ju ut huden. Därför blir det solfaktor. Man vill ju inte se ut som ett russin när man kommer upp i åldern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *