Skip to main content

Ala Moana Beach Park

Skrivet av matte den .
Stränder finns det gott om i Hawaii men det finns alltid något som skiljer stränderna åt, vare sig det är typ av sand, läge, vattenaktivitet etc. Ala Moana Beach (folk nämner oftast inte Park i namnet) är en väldigt praktisk strand. Jag var nyligen där med min sons skolklass och hade kul. Ala Moana Beach är praktisk för den har ganska mycket utrymme, det finns gott om gratis parkering och den ligger nära Ala Moana Shopping Center om man skulle tröttna på solen och vill shoppa eller om man blir hungrig.
Vad de flesta dock inte vet är att det här området var en gång i tiden en soptipp. Japp, en soptipp blir till strand….inte dåligt det. När min svärfar växte upp så slängdes och brändes sopor exakt var det numera är sand och gräs. Om man inspekterar stranden så ser man inte längre några sopor men man kan märka att det inte är en naturlig strand då stranden är ganska hård. Om man börjar gräva så når man ganska fort sten och cement. I vattnet är det också inte så mjukt på botten som många andra stränder.

Men avstå inte att åka hit bara för det. Stranden är fin och eftersom den är skyddad av rev så är vattnet otroligt lugnt jämfört med andra stränder i Hawaii. Det är en perfekt strand att åka till om man har barn, om man vill stå-upp-paddla (stand up paddling) eller om man vill bort från det häktiska Waikiki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *