Skip to main content

Hawaii Kai

Skrivet av matte den .

I den mest östra delen av Honolulu ligger en stadsdel som heter Hawaii Kai. Folk hänvisar ofta till East Honolulu, men i min åsikt bör det faktiskt vara ett eget samhälle separat från Honolulu, för det är en relativt stor stadsdel.

För er som varit i Hawaii Kai så känner ni säkert till kanalerna och lagunen. Tyvärr är de faktiskt konstgjorda. Dvs människor i modern tid har grävt ur vad som ursprungligen var fiskdammar och våtmarker, som användes av Hawaiianer innan Europeer anlände. Hawaii Kai hade faktiskt den största fiskdammen i Hawaii, men som sedan fylldes på 50-talet för att bygga hus.

Även som den historiska utvecklingen i Hawaii är dyster om man tänker på vad som gjordes mot naturen och ursprungsbefolkningen, så är Hawaii Kai fortfarande vackert. Det är många hus som ligger vid kanalerna och jag har haft kul att åka wakeboard i lagunen. Hawaii Kai är har blivit ett väldigt exklusivt bostadsområde där husen kostar en bra summa ovan snittet. Om du bor där så har du inte bara tillgång till kanalerna och lagunen utan även nära till det vackra havet och vandring i bergen. Klimatet är soligt och torrt…den delen av ön får inte lika mycket regn som områden mer norrut. Det bor närmare 40 000 invånare i Hawaii Kai, vilket kan kännas trångt ibland då det bara går en väg till till centrala Honolulu.

Nedan är några bilder jag tog när jag cyklade igenom Hawaii Kai nyligen.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *