Skip to main content
loco moco

Loco Moco

Skrivet av matte den .

Det är inte så ovanligt att det finns vissa likheter bland kulturer, var man än befinner sig på jorden. En likhet som jag finner mellan Sverige och Hawaii är en speciell måltid.

På menyer i Sverige kan man hitta ”Biff med Lök” eller ”Pannbiff med Lök”. Det är en av våra lunchfavoriter när vi besöker Sverige. Men det finns faktiskt något liknande här i Hawaii som kallas för ”Loco Moco”. Det är en del av matkulturen och när man har svårt att bestämma sig vad man vill äta till lunch så blir det lätt en Loco Moco. Ett säkert alternativ helt enkelt.

Det finns många olika varianter på Loco Moco, men i grunden är det en väldigt simpel och billig skapelse:

Lägg vitt ris på en tallrik, sedan en pannbiff eller hamburgarbiff ovanpå som du täcker med ett eller två lättstekta ägg, och sedan brunsås på toppen…eller runtomkring som ni ser i bilden ovan. Garnera gärna med någon typ av lök. Loco Moco serveras sällan på finare restauranger, men ibland kan du se kockar lyxa till det med att använda en köttbit eller fisk istället för pannbiff.

Det finns ingen regel när man kan äta Loco Moco. Du kan se folk äta det till frukost, lunch eller middag….eller t o m som fyllemat mitt på natten. När som helst på dygnet helt enkelt.

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *