Skip to main content

Varför har hotell ismaskiner?

Skrivet av matte den .

Oavsett vilken hotellkedja, så finns det alltid vissa saker man kan räkna med att det finns på amerikanska hotell. T ex ismaskiner.

Har du nånsin funderat varför? Som svensk är ju is en väldigt klassisk amerikansk stereotyp. Vilken restaurang eller snabbmatställe man än besöker så är glasen fyllda med is….ända till topp. Det är ju inte lika vanligt i resten av världen. Men amerikanare gillar deras drycker iskalla. Och när man tänker på det så kanske det därför inte är så konstigt varje våning i ett hotell har en eller flera ismaskiner, speciellt i de varmare regionerna av USA.

Så hur började det? Det började med att Kemmons Wilson, grundaren av den ikoniska hotellkedjan Holiday Inn, ville ha något för gästerna som inte fanns på andra hotell. Vissa hotell erbjöd redan is, men gästerna behövde gå till lobbyn och betala för det. Så Kemmons bestämde sig för att erbjuda gratis is till gästerna på hans Holiday Inn. Hotellkedjan expanderade som löpeld genom USA och på varje Holiday Inn fanns det nu en gratis ismaskin för gästerna. Holiday Inn blev därför känt som hotellet där is var lättillgängligt och gratis.

Det dröjde dock inte länge förrän alla andra hotell upptäckte hur attraktivt det här var för de amerikanska hotellgästerna, och senare började så småningom också erbjuda gratis ismaskiner i deras hotell.

Gå nu och drick något kallt! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *