Skip to main content

Soursop frukt

Skrivet av matte den .

Namnet är inte det enda som är konstigt…fruktköttet även så. Det är en underlig frukt det här som min granne odlar i sin trädgård. Fick äntligen chansen att smaka då hon gav mig två stycken.

Det är gedigna frukter och ser lite ovanliga ut, med svenska ögon. Och namnet soursop… vad betyder det egentligen? Jag vet inte ens vad det heter på svenska. När jag försökte Google Translate så översattes det till sursopa – vilket jag inte ens vet vad det betyder.

Ok, så vad är det egentligen. Frukten är grön och ganska stor, som ni kan se. Den växer på träd. Den är lite mjuk….känns nästan som gummi om man trycker på fruktens utsida. När man skär upp den så ser man att fruktköttet är vitt och slajmigt med stora svarta frön. Då känner man lukten av syrlig ananas eller jordgubbe. Men det är inte riktigt så den smakar.

Smaken? Den är nästan lika bisarr som namnet. Först får man en sur smak i munnen….typ som sur yoghurt. Men sedan transformeras smaken till något sötare…typ som en söt och krämig banan.

Det är en väldigt unik frukt med unik smak, som de flesta måste uppleva själva. Men det är ingen frukt som jag längtar efter att äta. Lite väl unik för min del. Om det blir Hawaiiansk frukt för min del så håller jag mig till papaya, guava och mango.

Ha de gott! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *