Skip to main content

Boardshorts 25 år senare

Skrivet av matte den .

Förra veckan så var det exakt 25 år sedan jag anlände på ön Oahu i Hawaii. Det var ett stort steg att ta…från tjänstgöring i Amfibiebataljonen till ett paradis i Stilla Havet.

Men nu ska vi inte tala om det, utan om ett klädesplagg som lever kvar från den tiden. Något som finns som ett minnesplagg i min garderob från min ankomst och tid här i Hawaii. Det är ett par Quiksilver ”Eddie Would Go” boardshorts som var det första plagg jag köpte när jag kom hit. En Hawaiian jag delade rum med den första månaden sa att locals använder svarta boardshorts, och det är mest turister som kör de mer färgglada varianterna. Så jag gick till Ala Moana Shopping Center och köpte mig ett par på Hawaiian Island Creations.

Surfbutiken finns faktiskt kvar på samma ställe i shoppingcentret, och när jag går dit nu för tiden och känner lukten (kombination av kläder, surfvax, och avgaser från bilar som kör förbi) så får jag grymma flashbacks.

Surfshorts blir målarshorts

Nu så har de tyvärr blivit mina målarshorts. Som ni kan se så är vårt hus vitt. Men de sitter fortfarande bra och fruktansvärt bekväma.

Jag har faktiskt skrivit om de här fantastiska shortsen tidigare….10 år sedan. Och då var de 15 år gamla och såg fortfarande ut att vara i bra skick.

Nu får vi se hur länge de fortsätter att hålla. Om något, så kanske färgen tär på tyget. Annars känns det som de bör hålla ett bra tag till. Om ni söker ett par shorts som håller länge, så köp autentiska boardshorts.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *