Svenska matvaror i Hawaii

Skrivet av matte den .

Hawaii ligger långt från Sverige, så gott som halvvägs runt klotet. Så man blir glatt förvånad när man hittar svenska matvaror i livsmedelsbutiken.

Under alla mina år i Hawaii, så har det fram tills i år bara varit Felix lingonsylt jag har hittat i affären.

Men nu är det ändring på det. Det finns en lokal butikskedja som heter Foodland, och vissa av Foodland affärerna specialiserar sig på att erbjuda lite mer exklusiva produkter. Det är där jag har hittat de svenska produkterna ni ser i bilderna nedan.

Smaklig måltid! Aloha!

Kommentarer (3)

  • Åh, vilken foodland har du hittat dessa? Foodland Kaneohe har Wasa knäckebröd och Walgreens Kailua har Annas pepparkakor.

    Hamnade här på din sida av en slump 🙂 bor på Hawaii sedan 12 år tillbaka.

    • Aloha Karin! Kul att du tog dig till min blogg. Där jag hittat mest svenskt är Foodland i Aina Haina. Sedan även en del på Foodland i Ala Moana Center. Tyvärr har de slutat sälja svensk senap, vilket är något hela familjen gillar men som jag nog för beställa på nätet framöver. Foodland/R.Field i Kailua brukade ha en del men sist jag var där så var det knapert och jag kom bara hem med flädersaft.

      • Tack för tips! Vad gott det lät med flädersaft haha. Får hålla utkik på olika Foodlands då. Vi bor i Kaneohe och är sällan, om någonsin, i Aina Haina. Minns nu att jag oxå sett Arla-ost på Costco Hawaii Kai faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.