Orlando Florida
Brave

Hawaii har Stängt

Om ni inte redan läst det via mina tweets eller re-tweetade nyheter så har Hawaii stängt fram tills 30e april. Ja, hela Hawaii!

Läs kommenterar längst ner för uppdateringar.

En ögrupp är helt enkelt stängt. Har det nånsin hänt tidigare? Hawaii tar inte emot några turister, och även om du klarar att ta dig hit på något sätt så är du tvungen att sätta dig själv i karantän i 14 dagar eller riskera $5000 i böter, vilket det givetvis inte är värt.

Antalat nya besökare i Hawaii brukar ligga mellan 30000 och 50000 influgna turister varje dag. Häromdagen var det 3 stycken. Innan COVID-19 nådde Hawaii så var arbetslösheten 2.7% men räknas bli så hög som 25% i år.

Just nu jobbar jag hemifrån och barnen går på skolan hemifrån. De får undervisning och talar med lärare och klasskompisar via Cisco Webex och jag mejlar kollegor fram och tillbaka som aldrig förr. Har även fått användning av mina earbuds.

Det är väldigt tråkigt det här. Hawaiis ekonomi kommer se en botten som aldrig setts förut.

Men, glöm inte av Hawaii. Vi vill att ni kommer så fort den här pandemin är över. Vi behöver er!!! Folk kommer stå och välkomna er med öppna armar.

Aloha! A hui hou!

Mattias

Kommentarer (6)

 • Avatar

  matte

  |

  Nu har det gått 3 veckor sedan jag skrev inlägget ovan om att Hawaii har stängt. Tänkte ge en uppdatering. Det är fortfarande ”stängt”. Dvs, affärsverksamheter som inte anses ”essential” har inte öppet. Du kan fortfarande köpa nödvändigheter och uppsöka vård, men det är så gott som allt. För ön Oahu så har borgmästaren förlängt stängningen till 31 maj. Det betyder att skolor och inte nödvändiga verksamheter är stängda tills dess. Och kommer ni hit så måste ni sätta er i självkarantän på hotellet under 14 dagar.

  Dock börjar lite ljus ses i slutet på tunneln. Corona-fallen har börjat dala. Borgmästaren säger att det kommer bli en långsam öppning av vissa saker. Till helgen börjar det med parkerna. Parkerna kommer numera inte vara stängda. Man kommer snart även kunna uppsöka all typ av vård….inte bara COVID-19 relaterat. När 1a juni kommer så hoppas jag verkligen borgmästaren och guvernören har lättat på fler direktiv. Jag uppdaterar här eftersom. Aloha!

  Reply

 • Avatar

  matte

  |

  Jämförelse i statistik (idag den 27 april) mellan Sverige och Hawaii…PER MILJON INVÅNARE…
  Sverige: 1874 infekterade, 225 döda.
  Hawaii: 426 infekterade, 10 döda.

  Som ni ser så har vi klarat oss ganska bra här. Vare sig det är pga att vi är en ö eller pga klimatet kan man ju diskutera.

  Reply

 • Avatar

  matte

  |

  Fler öppningar nu. Från och med idag får man spela golf och ta hunden till frissan. Även bilhandlare och verkstäder får återgå till det normala.

  Reply

 • Avatar

  matte

  |

  De flesta shoppingcenter har öppnat men inte alla butiker.
  Restauranger kan fr o m 5e juni med vissa åtgärder ta emot ett visst antal gäster.

  Reply

 • Avatar

  matte

  |

  Det ser nu ut som Hawaii kommer öppna för turism den 1a juli, men då under vissa restriktioner. Det kan bli vissa länder som får förtur, och nu ser det ut att bli Japan, Australien samt New Zealand. Det kan också bli krav på att visa att man är frisk, men hur det kommer gå till är fortfarande oklart. Hur som helst, juli verkar bli en intressant månad.

  Reply

Lämna en kommentar