covid19

Hawaii har Stängt

Skrivet av matte den .

Om ni inte redan läst det via mina tweets eller re-tweetade nyheter så har Hawaii stängt fram tills 30e april. Ja, hela Hawaii!

Läs kommenterar längst ner för uppdateringar.

En ögrupp är helt enkelt stängt. Har det nånsin hänt tidigare? Hawaii tar inte emot några turister, och även om du klarar att ta dig hit på något sätt så är du tvungen att sätta dig själv i karantän i 14 dagar eller riskera $5000 i böter, vilket det givetvis inte är värt.

Antalat nya besökare i Hawaii brukar ligga mellan 30000 och 50000 influgna turister varje dag. Häromdagen var det 3 stycken. Innan COVID-19 nådde Hawaii så var arbetslösheten 2.7% men räknas bli så hög som 25% i år.

Just nu jobbar jag hemifrån och barnen går på skolan hemifrån. De får undervisning och talar med lärare och klasskompisar via Cisco Webex och jag mejlar kollegor fram och tillbaka som aldrig förr. Har även fått användning av mina earbuds.

Det är väldigt tråkigt det här. Hawaiis ekonomi kommer se en botten som aldrig setts förut.

Men, glöm inte av Hawaii. Vi vill att ni kommer så fort den här pandemin är över. Vi behöver er!!! Folk kommer stå och välkomna er med öppna armar.

Aloha! A hui hou!

Mattias

Kommentarer (12)

 • Nu har det gått 3 veckor sedan jag skrev inlägget ovan om att Hawaii har stängt. Tänkte ge en uppdatering. Det är fortfarande ”stängt”. Dvs, affärsverksamheter som inte anses ”essential” har inte öppet. Du kan fortfarande köpa nödvändigheter och uppsöka vård, men det är så gott som allt. För ön Oahu så har borgmästaren förlängt stängningen till 31 maj. Det betyder att skolor och inte nödvändiga verksamheter är stängda tills dess. Och kommer ni hit så måste ni sätta er i självkarantän på hotellet under 14 dagar.

  Dock börjar lite ljus ses i slutet på tunneln. Corona-fallen har börjat dala. Borgmästaren säger att det kommer bli en långsam öppning av vissa saker. Till helgen börjar det med parkerna. Parkerna kommer numera inte vara stängda. Man kommer snart även kunna uppsöka all typ av vård….inte bara COVID-19 relaterat. När 1a juni kommer så hoppas jag verkligen borgmästaren och guvernören har lättat på fler direktiv. Jag uppdaterar här eftersom. Aloha!

 • Jämförelse i statistik (idag den 27 april) mellan Sverige och Hawaii…PER MILJON INVÅNARE…
  Sverige: 1874 infekterade, 225 döda.
  Hawaii: 426 infekterade, 10 döda.

  Som ni ser så har vi klarat oss ganska bra här. Vare sig det är pga att vi är en ö eller pga klimatet kan man ju diskutera.

 • Fler öppningar nu. Från och med idag får man spela golf och ta hunden till frissan. Även bilhandlare och verkstäder får återgå till det normala.

 • De flesta shoppingcenter har öppnat men inte alla butiker.
  Restauranger kan fr o m 5e juni med vissa åtgärder ta emot ett visst antal gäster.

 • Det ser nu ut som Hawaii kommer öppna för turism den 1a juli, men då under vissa restriktioner. Det kan bli vissa länder som får förtur, och nu ser det ut att bli Japan, Australien samt New Zealand. Det kan också bli krav på att visa att man är frisk, men hur det kommer gå till är fortfarande oklart. Hur som helst, juli verkar bli en intressant månad.

 • Hej Mattias,
  Min fråga har inget med Corona-situationen eller karantän att göra, men gäller mer vilken av öarna som är mest prisvärd.
  Har börjat kika på ett program, Hawaii life här hemma där folk köper hus i Hawaii och flyttar dit. Första avsnittet var de på Oahu och där fick de väldigt mycket för pengarna. Ett stort hus gick för runda $500 000 men i senaste avsnittet på Maui köpte de mindre hus på ca 100 kvadrat för runt $800 000.

  Är Maui så pass mycket dyrare att bo på, eller har de bara visat en skev bild på tv?
  Frågan gäller för egen del när man ska hyra hus för semester med familjen. Är Maui en mycket dyrare ö än Oahu?

  Detta kanske vore en idé till ett inlägg? Grabben pratar allt oftare om att han vill åka till Hawaii, och det vill jag såklart uppmuntra och förverkliga för honom 😀

  Aloha!

 • Hej Danne,

  Jag är inte jätteinsatt i mäklarmarknaden men läser ju om det och hör från vänner. Generellt sett så skiljer sig inte priser sådär jättemycket mellan öarna. Gapet mellan billigast och dyrast är nog störst på Oahu eftersom det har mer av en stadsmiljö (urban) samt större inkomstskillnader än de andra öarna. Jag har dock hört att priserna på Maui har gått upp mer än de andra öarna på senaste. Vad som är mest prisvärt är nog ganska subjektivt, men det är många som tycker Big Island är mest prisvärt. Priserna är lite lägre där eftersom det är ön som har mest mark att utveckla på. Angående din fråga…. ja, det låter som en ganska skev bild på TVn. Det är så gott som omöjligt att få ett stort hus för $500K på Oahu såvida det inte är ytterst låg standard och/eller ligger i ett slummigt område. Jag skulle vara orolig om jag hittade ett hus till det priset. Oahu har några områden som jag inte skulle rekommendera att ni bor inom, men det har de andra öarna inga problem med. $800K för ett hus på 100 kvadrat låter helt normalt om det är inom de bättre områdena. Helt rätt att detta skulle kunna bli ett utmärkt inlägg. Jag får nog be min fastighetsmäklare till bror (bor dock inte i Hawaii) att hjälpa till med det. Hitta min mejladress längst ner så kan vi fortsätta diskussionen om du vill. Aloha!

 • Uppdatering angående Corona: Guvernören har nu förlängt 14-dagars karantänskravet på inresande till 31a juli. Ärligt talat så är det många som bryter den lagen. Det går att klara sig undan om man ligger lågt och inte utmärker sig som turist så mycket. Det är en del som blivit tagna för att de har lagt upp bilder och pratat om det på sociala medier.

 • Den 1a augusti kommer Hawaii ta bort kravet på 14 dagars karantän för turister. Men det nya kravet på att komma måste vara att du haft ett negativt COVID-19 test upp till 72 timmar innan ankomst.

 • Jag har inga glada nyheter. Under vår och tidig sommar så lyckades Hawaii riktigt bra med att hålla coronaviruset under kontroll. Men när det börjades öppna upp för vanliga verksamheter igen så blev folk slappa med deras beteende och nu har fallen stigit så drastiskt att staten har stängt ner igen. 🙁 Parkerna och stränder och viss affärsverksamhet är åter igen nedstängda. Åtminstone några veckor framöver. 🙁

 • Alla pandemi-restriktioner togs bort för en månad sedan här i Hawaii, så nu är det inga problem med inresa hit. Många använder fortfarande mask för att förebygga virus-spridning, men det är inte längre ett måste. De flesta turister har inte på sig mask.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.