Skip to main content
papegoja

Papegojor syns och hörs i centrala Honolulu

Skrivet av matte den .

Det skränas en hel del i träden på morgonen i vissa delar av centrala Honolulu, och det verkar bara sprida ut sig mer och mer. Vad man hör är en parakit som egentligen inte hör hemma i Hawaii.

Varje morgon parkerar jag min bil i ett garage nära trädet ovan. Och varje morgon så är trädet fullt av fåglar. Och inte vilken fågel som helst utan en hel drös av så kallade halsbandsparakiter, som folk vanligtvis kallar papegojor. De gillar det här trädet under natten men när solen går upp så blir det ett jävla väsen och de börjar röra på sig och flyga till andra ställen i Honolulu…. oftast upp till bergen runt Tantalus och Makiki Heights.

Papegojor är inte infödda i Hawaii….. de hör inte hemma här. Papegojor och parakiter är något nytt och de verkar föröka sig väldigt fort, så det är oroande vad det kan ha för effekt på ekosystemet. Ingen vet var dom kom ifrån men eftersom den här typen av papegoja är ett ganska vanligt husdjur så tror man att fågel #1 nån gång blev utsläppt eller smet från sin bur. Just nu finns det inga bevis på att de gör skada på natur eller djurliv. De är vackra att titta på, men jobbiga att lyssna på och de lämnar en hel del fågelskit efter sig.

Se upp! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *