Skip to main content
fladdermus

Den Hawaiianska Fladdermusen

Skrivet av matte den .

Det finns en variant av fladdermus som bara finns i Hawaii, och det är det enda däggdjuret som kan klassas som infödd. Alla andra däggdjur togs hit av människor på båt.

På hawaiianska kallas den ’Ope’ape’a, vilket är en underart av den nordamerikanska fladdermusen av latinska namnet Lasiurus Cinereus.

Den här underarten finns bara på de Hawaiianska öarna. Det är inte mycket forskning som har gjorts, så det är ingen som vet exakt hur många som finns här. Men det uppskattas att den har funnits i Hawaii sedan 10000 år tillbaka. Den är en klassad som utrotningshotad eftersom den bara finns här. Det hawaiianska namnet på fladdermusen betyder ”halvblad” eftersom undertill ser vingen ut som bladet på en taro planta.

Precis som alla andra fladdermöss så är den nattlig. Men du hittar dom inte i grottor bland massa andra fladdermöss, utan de hänger ensamma från grenar på träd. De väger endast 14 gram så de är inte väldigt stora och därför svåra att skåda. På ön Maui är det störst chans att man hittar de här insektsätarna i kratern Haleakala.

Ha de gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *