Skip to main content
anomaly

Gaming som Diplomati

Skrivet av matte den .

Som förälder är det lätt att se negativa aspekter med dataspel. Barnen sitter ner och knappt rör sig i flera timmar medans de tittar på en skärm. Hur bra kan det vara egentligen? Man vet ju själv hur man känner sig efter suttit framför datorn en hel dag på jobbet.

Men på senare tid har jag börjat se vissa ljuspunkter med gaming. En av de ljuspunkterna är internationella relationer mellan spelare i olika länder. Numera har internet och dataspelen gjort det möjligt att man kan spela med vem som helst runtom världen, vare sig det är i Hawaii, New York, Sverige, Thailand, eller Korea. På grund av det så finns det möjlighet för spelarna att lära sig från varandra och bättre förstå varandra.

Jag kom att tänka på det här mer när några av grabbens kompisar klämde ur sig några svenska ord de lärt sig från Anomaly. Han är kanske inte den bästa förebilden överlag, men åtminstone får han andra runtom världen intresse i Sverige och svenska språket. Det är ju faktiskt bättre än inget alls, och imponerande att han kan få tonåringar i Hawaii att lära sig svenska och om svensk kultur? medans de spelar dataspel. Min son har blivit upptagen med att svara på frågor om Sverige från hans kompisar. 🙂

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *