Skip to main content
tobaksbutik

Snus i Hawaii

Skrivet av matte den .

Hör upp alla snusare som besöker Honolulu. Nu behöver ni inte vara oroliga för att snuset ska ta slut när ni är här på semester. Nu kan ni köpa svenskt snus på ön Oahu.

Efter att ha läst nyheten om att amerikanska livsmedelsverket (FDA) har gett Swedish Match fritt fram att annonsera snus som ett hälsosammare alternativ till rökning, så tänkte jag det var dags att återigen göra lite mer forskning om var snus finns att köpa i USA.

Det visar sig att det finns en cigarrbutik här mitt i Honolulu bara några kvarter från mitt kontor som säljer snus. Tyvärr endast av märket General och inte Göteborgs Rape som är min gamla favorit. Nu var det lite tomt i deras General-kyl, men det viktigaste tyckte jag var att dom hade General White. Dom hade även General Thunder Extreme, som är en nikotinbomb. Slutsålt var det på varianterna Mint, Mini, och Original. Wintergreen fanns det, och vilket smakar typ som det gamla tuggumit Jenka och är en väldigt vanlig smak här i USA.

Ovanpå kylen så hade dom broschyrer från American Council on Science and Health för att visa att snus är mindre farligt än röktobak. En sådan tog jag med mig, samt ett köp av två dosor. Det var några år sedan så jag fick en rejäl kick när jag tog min första.

Om ni hittar dit så var beredda på att dosorna kostar $10 styck, vilket är ganska normalt här, men säkerligen dyrare än i Sverige. Dubbelt så dyrt kanske?

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *