Skip to main content

Seared Ahi Salad

Skrivet av matte den .

Det finns mycket att äta och prova när ni är i Hawaii – allt från poke till Kalua Pig. Men min favorit är något som både fisk- och salladsälskare kan enas om, och det är Seared Ahi Salad.

Seared är ordet för brynt på engelska och ahi är det hawaiianska ordet för tonfisk. Så seared ahi är alltså tonfisk som blivit brynt i stekpannan. Sedan lägger man det helt enkelt över en god sallad så har ni den populära rätten Seared Ahi Salad.

Sallad är sallad, men knepet är att göra det rätt med tonfisken. Man börjar med att köpa en hyfsad bit ”sashimi grade” (en bättre del av tonfisken som är lämpad för sashimi). Sedan kryddar man och snabbsteker den på spisen. Riktigt snabbt alltså. Majoriteten av fiskbiten ska fortfarande vara rå när man äter den. Det är bara ytan som stekts och fått lite mer smak. Kryddningen är upp till var och en men jag brukar använda olivolja, cayenne peppar, salt, och sesamfrön. Det är faktiskt en väldigt lätt rätt att laga.

Givetvis kommer de i olika varianter och nedan är mina två favoriter.

En lite mer tropisk variant från Kona Brewing Company i östra Honolulu. Den bästa dressingen!
Från restaurangen Highway Inn i central Honolulu. Det ni ser nere till höger i bilden är utsökt stekt lila sötpotatis från Okinawa.

Smaklig måltid!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *