Skip to main content

Göteborgskorv

Skrivet av matte den .

Att hitta en stor bjässig korv som heter Göteborg här i Hawaii kanske inte är något man förväntar sig precis. I alla fall inte jag. Men man ska inte ha några förväntningar. Allt kan hända!

Den första gången jag stötte på Göteborg sausage var på en restaurang på ön Kauai som heter Tip Top. Det är en av mina favoritställen att besöka när vi är på Kauai och jag rekommenderar haket på min Topplista. Jag trodde först att det var deras egen variant som dom gjort själva. Men det visar sig att den är gjord av det stora amerikanska köttföretaget Hormel, men konstigt nog säljs mest här i Hawaii. Det lustiga är att om man söker på Hormel’s egna webbsida så får man inga resultat om korven, men jag hittade den visad på deras systersajt HÄR.

Korven i sig är typ en rökt medvurst gjord på 75% nötkött och 25% fläskkött. Den är bra mycket saltare än vad jag är van vid, vilket kanske i sig inte är en överraskning eftersom Hawaiianer och polyneser gillar salt kött. Den är stor och tung som satan. Tänk dig en falukorv som du sträckt ut rak och gjord tjockare och mer kompakt. Längden är hela 43cm och diametern är 7cm. Alltså inget att leka med, och om man fryser den kan den användas till försvar vid en husinbrott. 😉 Den kostar ca $20 här i Hawaii. Plastskinnet på korven bör tas bort innan den äts……annars blir det mycket långvarigt tuggande.

En anledning till att korven gillas här i Hawaii, förutom att den är salt, är att den passar bra med kokt ris. Det är inte många som äter korven som den är, utan folk skivar och äter den tillsammans med vanligt vitt kokt ris.

Smakligt måltid! Gött e de!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *