Skip to main content

Lugnaste Öarna

Skrivet av matte den .

Jag fick nyligen en fråga från en svensk resenär om vilken av de Hawaiianska öarna som är lugnast?

Så det blev till att jag rankade dom i den ordningen, alltså lugnaste ön är #1 och den mest exploaterade ön ligger längst ner.

  1. Molokai
  2. Lanai
  3. Kauai
  4. Big Island
  5. Maui
  6. Oahu

Dock får man tänka sig för när man tänker lugn…för de två överst rankade öarna är extremt lugna, och passar nog inte de flesta resenärerna. T ex så har Molokai endast ett enda hotell på hela ön. Lanai har 3 hotell, varav 2 är lyxresorts. Egentligen så är den enda anledningen man åker till Molokai är för att rida mula. Lanai är mest populärt bland folk som vill spela golf och hänga på dyrt resort som inte har så många gäster…samt kändisar som vill komma bort från allt och alla. Det är inte att jag vill avskräcka er från att åka till dessa öar. Jag har själv varit där och åker gärna tillbaka. Men räkna inte med att se eller göra speciellt mycket om ni åker dit. Dock rekommenderar jag Molokai och Lanai om ni har besökt de andra öarna redan och vill se mer av Hawaii.

Om ni vill komma bort från Honolulu/Oahu och åka till en lugnare ö men ändå göra saker och ha tillgång till många restauranger så rekommenderar jag Kauai och Big Island. Maui är också populärt och det finns mycket att göra där, men är inte lika lugnt som de andra.

Ha de gott!

Aloha!

 

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *