Skip to main content

Sevärdheter på Lanai

Skrivet av matte den .

Dole Park and War Memorial är en park i central Lanai City som byggdes år 1922. Den här stora gräsparken används av familjer för picnics och andra aktiviteter. Många affärer och restauranter ligger runtom parken. I parken finns det även krigsmonument från Andra Världskriget och Koreakriget.

Federation Camp är en fiskecamping helt byggd av drivved och annat byggmaterial som har flytit iland på Shipwreck Beach. Det byggdes på 1930-talet av filipinska fiskare och används fortfarande av lokala fiskare.

Sweetheart Rock är en triangelformad stenformation precis utanför kusten vid Hulopo’e Beach Park. Myten säger att en avundsjuk man lämnade sin hustru i en grotta vid kusten som straff. När hon sedan av misstag drunknade så blev mannen så ledsen att han lyckades med gudarnas vilja klättra uppför Sweetheart Rock och begrava henna på toppen och sedan hoppade av till sin egen död.

Luahiwa Petroglyphs. Hawaiianerna kom till Lanai på 1400-talet och hällristningarna är målningar gjorda i lavasten av de första Hawaiianarna. Fastän det är svårt att nå dessa hällristningarna så finns det över 100 stycken på olika stenar och är väl bevarade pga det torra klimatet och få turiskbesök. Dessa hällristningar visar att på den tiden så var det bara monarkin som utövade surfing. Utöver dessa så finns det även några fåtal hällristningar på Shipwreck Beach.

Det finns faktiskt inte så mycket att göra på Lanai. Åker man hit så är det inte för att göra en så kallad ”amerikansk semester” där man ser så mycket som möjligt på kort tid utan det är mer för att slappa och njuta av skillnadenerna som Lanai erbjuder jämfört med resten av Hawaii.

Munro Trail är för folk som gillar att hajka. Munro Trail tar er genom den vackra Hawaiianska regnskogen på Lanai och efter ca 13km så når ni slutet där utsikten är fantastisk från ca tusen meters höjd. Var beredd på att det kan vara vått och lite kyligt.

Garden of the Gods ligger på Lanai lite nordväst om det stora naturreservatet Kanepuu Preserve. Det är ett naturligt skapat landskap med stora stenformeringar som skapar lugn och frid.

The Cathedrals är ett dykarställe precis utanför sydkusten på Lanai. Det finns inget liknande ställe någon annanstans i Hawaii. Här finns det 18m djupa grottor där det finns hundratals olika marinbiologiska djurarter som bläckfisk och olika tropiska fiskar. Om du är en erfaren dykare kan du lätt spendera flera timmar för att utforska det olika hålen men du kan mycket väl dyka här även om du är en nybörjare.

Sporting Clays, eller också känt som Lanai Pine, ligger i nordvästra Lanai nära Four Seasons Koele Lodge. Där kan ni skjuta lerduvor med olika hagelbössor eller olika mål med andra vapen som gevär och pilbåge. Om du har tid kan du gå en bana för lerduveskjutning….det är typ som en golfbana fast du går runt med en hagelbössa för att skjuta lerduvor som flyger ut här o var. Det är öppet för både nybörjare och mer avancerade personer. Du kan börja dagen med en kurs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *