Skip to main content

Världens Bästa Burgare

Skrivet av matte den .

Alltså, finns det något bättre att äta än hamburgare? Det har vi väl alla samsats om redan att det inte finns. Allting finns med…protein, spannmål, grönsaker, mejeri och ibland även frukt.

[TYVÄRR HAR DOM SLÅTT IGEN]

Varje mån-fre så kör jag barnen till skolan. Efter vi har kört av från en av huvudvägarna som går över berget så kör vi igenom ett äldre bostadsområde. Litet avdankat område som ser exakt ut som det gjorde 21 år sedan, troligtvis längre. Men en morgon så ser vi att ett litet krypin hamburgerställe vid namnet Burgers and Things slår upp porten. Barnen uppmärksammar stället för ägaren hänger ut stora bilder på superheros i fönstret. Namnen kan jag inte, men barnen räknar lätt av namnen på de olika hjältarna. Dagarna går och vi märker att bilderna byts ut emellanåt. Så vi börjar sakta ner framför stället för att få bättre syn av alla bilder. Det är då som ägaren börjar vinka till oss när han står där och preppar dagens olika köttfärser. Det var en hyvens kille tänker jag.

Så vi såg till att åka dit och äta. Absolut ett av de klokaste matbesluten vi gjorde förra året. Vilka fantastiska burgare!!! Enormt goda och unika burgare. Ägaren och kocken Ernesto, använder exklusiva ingredienser och en lång resume av matlagningsexpertis till att servera dessa ljuvliga burgare i ett gammalt litet shabbigt hak, helt enkelt. Vad sägs om lamm från den privata ön Niihau, eller rådjur från ön Lanai?

Ursäkta bilden på lammburgaren ovan. Använde min mobil och det blev inte som jag tänkt mig. Men lammburgaren är deras specialitet och en favorit.

Anyway, anledningen till att jag skriver om Burgers and Things nu, är för att jag körde förbi häromdan och såg att det stod ”Världens Bästa Burgare” på en ny affisch i fönstret. Konstigt tänkte jag, det är ju ingen svensk som jobbar där. Hur kommer detta sig? Så jag gick in och frågade och fick reda på att den svenska kocken Johan Jureskog har varit på besök med sitt TV-program ”Världens Bästa Burgare”. Fantastiskt kul att de upptäckte Ernesto! 🙂

Nu gäller det bara att gourmanden Mangan från Kentuckyseven kommer hit och provsmakar. 😉

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *