Lyktceremoni

Skrivet av matte den .

På Memorial Day varje år så samlas folk på Ala Moana Beach och släpper ut tusentals lyktor i havet.

Man skulle kunna tro att detta är en urgammal tradition i Hawaii, men det startades faktiskt inte förrän år 1999, och då vid en mindre strand nära flygplatsen. Då var det 3000 Shinnyo-en buddister från Japan och Hawaii som släppte ut 800 lyktor för att hedra vänner och släktingar som dött i krig och katastrofer. Nu har det vuxit till 50 000 årliga besökare och 6000 lyktor. Varje lykta har ett namn av en älskad som nyligen avlidit, samt meddelande till den avlidne för att trösta deras själ. Shinnyo-buddister är fortfarande involverade och deltar med bön om fred och global harmoni.

Memorial Day och lyktceremonin firas sista måndagen i maj varje år…i år är det den 30e maj. Om ni vill följa det live på nätet så kommer ni kunna göra det på Hawaii News Now.

Bildgalleri är ett urval av bilder från Lantern Floating Hawaii.

The aim of Lantern Floating Hawaii is to give people a personal moment to remember, reflect, and offer gratitude to those who came before us. It is a chance to be surrounded by the love, understanding, and support of others – even strangers who are experiencing many of the same feelings and emotions. We are strengthened as a community as we reach out to support others and build understanding of our common values and experiences.

Aloha!

Kommentarer (5)

 • Hejsan! Riktigt trevlig blogg som jag råkade snubbla in på och som jag förstått det så bor du på Hawaii? Om det finns möjlighet kanske jag kan få maila dig med lite frågor om hur det är att leva där då jag ska åka till Hawaii och studera nästa år? ?

 • Hej Mattias!

  Jag funderar på att åka till honolulu nu till vinter, googlade lite och kom till din blogg..
  Jag skulle vilja veta hur det är att vara på semester på honolulu waikiki beach mest prisnivå för att ”leva” därnere. Med det menar jag att äta. har hört så mycket olika att det är jätte dyrt, att det kostar som i Sverige. Så jag tänkte fråga dig du verkar veta vad du pratar om:)

  Tack på förhand!

  Mvh Sandra

  • Hej Sandra, kul att du vill åka hit till Hawaii. När folk säger att det är jättedyrt, då är det främst boendekostnader de talar om….dvs lägenhetshyra och/eller husköp. Vad det gäller mat så är det faktiskt inte så farligt. Mat är dyrare här jämfört med resten av USA eftersom allt måste fraktas hit med båt och flyg. Men jämfört med Sverige så ligger priserna i matbutikerna ungefär på samma nivå….vissa saker är billigare (kött) medans andra saker är dyrare (mejerivaror). Det beror ju även var man handlar…Walmart och Target är billigare än Safeway och Whole Foods. Då det gäller restauranger så är det billigare här jämfört med Sverige, men dyrare om man jämför med andra tropiska turistdestinationer typ Thailand eller Karibien. Så vad det gäller ”att äta” så kan det vara dyrt, men det går även att komma undan billigt. Det är nog främst lägenhetshyran som är avskräckande, så det behöver du kolla på först. Lycka till! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.