Skip to main content

Kontantkort i Hawaii

Skrivet av matte den .

Som många resenärer vet så kan det bli ganska dyrt med roamingkostnader då man använder sin mobil utanför det land man är bosatt. Jag fick en fråga från en läsare om det här.

 – Har du något tips på operatör och kontantkort på Hawaii? Främst för surf med mobilen.

Även då min operatör har börjat sänka roaming-kostnader så har jag själv ett svenskt kontantkort som jag använder när vi besöker Sverige.

Så vad göra när ni kommer till Hawaii och vill ringa och använda internet på telefonen ni tagit med från Sverige? Givetvis är svaret att köpa ett amerikanskt kontantkort. Här kallar dom det ”Pay As You Go” och finns hos operatörerna AT&T och T-Mobile.

Min favoritoperatör i USA är T-Mobile och dom har bra kontantkortlösningar.

Gå in på en T-Mobile butik eller återförsäljare och skaffa ett Pay As You Go SIM-kort. Ni kan ladda det i butiken, online, eller via telefon. Det går att ladda både för samtal och surf. Som ni kan se via länken ovan, så kostar t ex en veckas (eller 1GB) surf $10, vilket inte är så illa.

huaweip8lite

Kom ihåg att er telefon kan ej vara operatörslåst. Om ni är intresserade i att skaffa en rese-telefon så kan jag rekommendera Huawei P8 Lite (säljs endast online) för den har stöd för två SIM-kort och är en prisvärd telefon.

Trevlig resa!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *