Waikiki på Nyårsafton

Skrivet av matte den .

Hawaii är ett fantastiskt ställe att vara på nyårsafton. Det finns många fina restauranter, barer, och nattklubbar som erbjuder underhållning till max. Givetvis också fyrverkerier vid midnatt.

Förr i tiden så var det Aloha Tower som var stället att se nyårsfyrverkerier. Men nu har ju Aloha Tower blivit till en del studentbostäder och dragit ner på underhållning, så det är parken Kaka’ako samt Waikiki som gäller nu för tiden.

fireworks

I Kaka’ako Waterfront Park så har dom varje år ”Party of the Year”. Tydligen röstat bästa nyårskalas fem år i rad. Jag var bara där vid millenieskiftet, och det var grymt kul….med två DJs som kom med direktflyg från Sydney efter att först firat milleniskiftet i Australien (två nyår på en dag är inte dåligt). 🙂

I Waikiki så firas nyår också en hel del och där finns det en massa ställen att gå till, vare sig man vill äta, dricka, dansa eller bara traska omkring. Tiki’s är ett populärt ställe för alkohol (köp biljetter HÄR). Rumfire är ett annat populärt ställe (köp biljetter HÄR). Fyrverkerierna slår igång kl 11:55 och drar till ordentligt vid midnatt. Dom skickas upp från en prom i havet utanför Waikiki. Showen är gratis och kan ses från stranden. Om ni vill se allt från havet så kan ni boka middag (”dinner cruise”) på en av båtarna som går ut. Star of Honolulu är populär och behövs bokas väl i tid.

Ha de så kul!

 

Kommentarer (3)

 • Hej!
  Och tack för en underbart inspirerande blogg! Jag o min familj ska resa till Oahu i 4 veckor över jul o nyår. Våra barn är 4 och 6 år. Vi kommer bo i Kailua hela tiden. Har du några tips till oss med tanke på att vi kommer fira jul o nyår där? Nåt vi bör göra eller inte missa? Min man undrar också om du vet om man kan få tag i julmust…? 🙂
  Allt gott!
  Mvh Hannah

  • Julmust har jag aldrig hittat någonstans under alla mina år här. Men hittar din man så vill jag gärna veta. 😉 Oftast köper jag julmust och påskmust när vi åker till IKEA i Seattle eller San Francisco.

   Kailua är väldigt fint och har blivit mycket populärt på senare år då folk mer börjar ta sig utanför turistmeckat Waikiki. På Torsdagkvällar är det marknad i parkeringsgaraget vid Whole Foods. Det är populärt och kul. Kailua brukade ha en fyrverkerishow på nyår, men jag vet into om dom fortfarande har det. Annars är det mycket som händer i Honolulu under jul och nyår.

   Ha de så kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.