Tecken på att det filmas i närheten

Skrivet av matte den .

Det spelas in en hel del filmer och tv-serier i Hawaii. Det har det gjorts ända sedan Elvis tid. När ni ser de här skyltarna så är det ett tecken på att det spelas in något i närheten. Förra året var det Jurassic World (som släpps till sommaren, hoppas dom inte klippte bort mig). Just nu är det tv-serien Hawaii Five-O som är poppis.

20150402_132459 20150402_132532 20150402_132609

 

Surf on!

Kommentarer (12)

 • Hej!
  Härligt att finna en blogg som är som en ask karameller med tips och insideinfo :). Jag har åkt till Hawaii (besökt 4 av öarna) vid två tillfällen och bara älskar Hawaii, kulturen och naturen. Nu funderar jag på att åka dit och vistas där 2-3 månader för att dels få en timeout från Sverige men även för att ägna mig åt distansstudier eller skrivande. Har du nåt insidetips på sajter där man kan finna ett billigt boende (rumsuthyrning etc) för en person, det blir för dyrt att betala hotellrum och jag är för gammal för sovsal känner jag. Undrar även om du har nåt tips om man vill hyra bil en längre period och det inte behöver vara en sprillans ny bil.. för jag vill vistas där till hösten.
  Mahalo!
  /Liv

  • Hej Liv,

   Det finns många sajter där du kan hyra lägenhet i några månader. Kolla typ airbnb.com, homeaway.com, vrbo.com, honolulu.craigslist.org, eller patskailua.com

   De flesta uthyrningsfirmor hur ut bilar månadsvis till ett lägre pris. Min bror gjorde det då han var här i 5 månader.

   Lycka till och ha det så kul med planerandet. Aloha!

   • Tack, har glömt att återkoppla till dig. Använde homeaway förra gången vi var där och reste mellan öarna och det funkade bra men då var vi två och delade på kostnaderna men ska kolla om de verkar ha boende för bara mig. Såg frågan som ställdes nedan och kan ju ställa samma fråga fast mer generellt.. finns det nån av öarna (eller nåt område) du inte bör besöka som ensam tjej? Har alltid uppfattat det som säkert och är van att resa själv.
    Mahalo!
    /Liv

    • Det finns ingen ö som en ensam tjej inte bör besöka. Men det finns vissa områden som turister inte bör besöka på kvällen/natten. På Oahu är det Kalihi (området mellan downtown och flygplatsen), Waimanalo (området på östra Oahu mellan Kailua och Hawaii Kai) samt större delarna av Oahu’s västkust.

   • Hej! Jag fick tips om att använda en sajt som heter Hyrbilguiden.se för att hyra bil i Hawaii (ska vara där en vecka om ett par månader) och där får jag ett pris på strax över 2000 för en Chevrolet Aveo eller en Ford Focus, vilket känns helt okej.

    Är det ett bra pris, eller är det billigare att hyra på plats kanske?

    • Hej Johan,

     Det kan vara bra att boka i förtid, för det kan hända att vissa bilmodeller blir uppbokade och då höjer dom priserna. Priset du fick låter inte så tokigt. Jag kollade snabbt själv på diverse sajter och det låg runt 2000kr. Dock vet jag ju inte vilka datum som du kollade, för det påverkar ju priset också. Kom ihåg att hyrbil blir alltid dyrare än vad du räknar med. Det tillkommer diverse skatter och avgifter, men också försäkring. Det är försäkringar som hyrbilsfirmorna tjänar mest pengar på, så givetvis försöker dom sälja dig så stor försäkring som möjligt. Såvida du inte kör som en biltjuv, så behöver du inte alla försäkringar. Men jag rekommenderar i alla fall en liten försäkring….för det underlättar om något händer. Läs mer HÄR. Ha de gott!

     • Stort tack för tipset, skönt också att få läsa allt om försäkringarna, vad de täcker och att man ska kolla hemförsäkring med mera!

 • Hej,kmr att åka till the big Island ensam i augusti och undrar hur säkert det är för en ensam tjej. Har rest mycket världen runt ensam och aldrig haft problem. Tänkte leva billigt och bara surfa. Vad har du att rekommenderar? Tack på förhand

  • Big Island bör inte vara några problem för en ensam tjej. Om du vill bo billigt så har jag skrivit om två Big Island vandrarhem HÄR. Glöm inte besöka vulkanen också. Ha de kul! E komo mai!

 • Hej och tack för svar. Försöker läsa allt du skrivit här och måste säga att jag älskar din blogg. Kmr göra min resa så mycket lättare:-) tycker du att jag valt rätt ö om jag vill surfa,vandra,bo billigt o bara njuta av naturen lr ska jag kolla på en annan ö? Vill helst ha mycket regnskog:-)

  • Big Island är, precis som namnet säger, en stor ö. Det finns mycket att göra där, men krävs också att du har bil och mycket tid då ön är mer än dubbelt så stor som någon av de andra öarna. Vulkanen är definitivt en hit…och det finns gott om bra ställen att hajka. Ha de kul! Vi ska åka till Big Island i juli, för att se när dom släpper ut sköldpaddor. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.