Skip to main content

Lokala befolkningens mat på Tanaka Saimin

Skrivet av matte den .

När ni kommer till Hawaii så vill ni säkert som många andra turister prova på Hawaiiansk mat. Det kan man göra på la’au och några restauranter. Men precis som svenskar och surströmming så äter Hawaii’s invånare inte traditionell Hawaiiansk mat regelbundet…..kanske inte ens en gång i veckan.

Så vad äter folket var vardag? Jag har skrivit om plate lunch innan, vilket kan jämföras med ”dagens rätt” i Sverige. Maten som är ett inarbetat dagligt intag är en blandning av olika maträtter från hela stilla havets områden. Det är ingredienser som äts på andra ställen men som kombineras till något unikt i Hawaii.

tanaka_saimin_dining1

Ett ställe jag verkligen rekommenderar om ni vill äta det som lokalbefolkningen äter dagligen är restauranten ”Tanaka Saimin” som ligger i industriområdet mellan flygplatsen och Waikiki. Ägarna har en lång historia i Hawaii inom diverse företag, servicen är bra, maten är god och priserna resonabla.

Det här är vad vi åt vid vårt senaste besök:

20141102_220521493_iOS

Korean Moco: Grillat kalbi kött, won ton (dumpling), stekt ris med kimchi, stekt ägg.
Jag hann gräva lite i det lättstekta ägget innan jag tog bilden. Men jag ville visa det stekta riset under. Jag gillar koreansk mat så det här passade mig utmärkt.

 

20141102_220531794_iOS

Hamburger Steak: Kanske påminner om pannbiff med lök? Det är i stort sett vad det är. Den kombinationen gillas även i Hawaii. Dock smakar den lite annorlunda och serveras med ris och makaronisallad.

 

20141102_220536077_iOS

Saimin: Den största klassikern i Hawaii. Mild nudelsoppa med lite fläskkött, salladslök och imitationskrabbkött.

Tanaka Saimin
888 N Nimitz Hwy Ste 103
Honolulu HI 96817

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *