Taro

Skrivet av matte den .

taro

Taro är en planta och gröda som växer över hela världen men som är otroligt starkt förknippad med Hawaii’s historia och den Hawaiianska kulturen. Oftast så mosas taro-roten och äts med händerna eller sked. När det serveras mosat i en skål så kallas det Poi och är stommen i den Hawaiianska dieten, ungefär som ris är i vissa Asiatiska kulturer. Barn lägger oftast till mjölk och/eller socker för att förbättra smaken. Poi ser lite brun-lila ut och serveras alltid på luau. Man kan även göra chips från taro.

poi

tarochips

Taro kan odlas både i torr jord eller i vatten och enligt seden så är bara män tillåtna att odla taro.

hawaii-taro

taro

Aloha!

 

Kommentarer (5)

    • Nja, det smakar sådär. Första gången åt jag det utan något, vilket inte var så gott. Men sedan provade jag med mjölk och socker och det var betydligt godare. Det serveras ofta med ”Kalua Pig” (pulled pork) vilket gör det gott att äta tillsammans. Chipsen är väldigt goda faktiskt. Hur det än serveras när ni äter det så är det värt att prova.

  • Åt poi på en liten hawaiianska restaurang då skött av tre äldre kvinnor (Helena’s Hawaiian Food) tillsammans med underbart god kalua pig. Poien smakade faktiskt riktigt gott, fick reda på att man ska äta den alldeles nygjord så den inte har jäst vilket försämrar smaken avsevärt. Har aldrig ätit med mjölk och socker, men det låter gott och slår säkerligen filmjölk med klump som mina morföräldrar serverade mig som barn XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.