Skip to main content

Dagis och Förskolor i Hawaii?

Skrivet av matte den .

– Hela familjen funderar på att flytta till Hawaii under 2 år och arbeta där. Eftersom vi har små barn och båda vill arbeta är dagis en viktig fråga för oss. Vet du hur dagissituationen ser ut på Hawaii? Var ställer man sig i kö? Vad kostar det? Hur vet man om dagiset verkar bra?

Det är en mycket bra fråga.

Först lite bakgrundsinfo:

Daycare (dagis) gäller åldrarna 6 mån till 3 år
Preschool (förskola) gäller åldrarna 3-5 år

Sen börjar man Kindergarten vid åldern 6.

Daycare är faktiskt inte så vanligt i Hawaii. Här tillförlitar man sig ganska mycket på familjen fram, speciellt dom som bor i flergenerationshus, tills barnet är 3 år gammalt och börjar preschool. Det kan antingen vara mor- eller far-föräldrar som tar hand om barnen medans föräldrarna jobbar, föräldrars syskon, eller så stannar en av föräldrarna hemma tills barnet börjar preschool.

En annan sak att tänka på är att daycare och preschool är privat drivna här. Det finns inga kommunala dagis som i Sverige. Så det kan låta dyrt när förskolor kostar runt $700-$900 i månaden.

Här finns några länkar som kan vara användbara om ni söker daycare eller preschools i Hawaii, eller mejla mig om ni vill ha några rekommendationer.

Regler: http://www.daycare.com/hawaii/
Preschools: https://www.hawaiipreschools.com/
Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *