Skip to main content

Stark Natur

Skrivet av matte den .

Från min lilla trädgårdserfarenhet i Sverige så vet jag att det finns regler på hur man klipper buskar och träd och även vilken tid på året man ska göra det. Allt för att inte permanent döda beväxtligheten. De reglerna gäller inte här i Hawaii, i alla fall inte på nord och östra sidorna av öarna. Naturen är stark och gräs, buskar och träd växer så det knakar.

Jag gillar inte för mycket buskage och rensar ofta stort i trädgården. Jag är minimalist. Det är ofta jag har varit aggresiv i trädgården och hör då från andra att jag tar kål på växterna. Men, ingen oro. Fastän jag kapar ner träden till nästan botten av stammen så växer dom glatt tillbaka….är det för att reta mig, kanske?

På bilden ovan ser ni ett av våra träd. Jag kapade det till hälften för lite mer än en månad sedan. Som ni ser så har skotten redan börjat komma ut och det dröjer inte länge förrän vi ser nya grenar. Det känns tryggt att det är svårt att göra misstag i trädgården….men samtidigt jobbigt för det blir en hel del att göra. T ex så måste jag nästan klippa vår häck en gång i månaden.

Ett litet tips: Om ni planerar att köpa tomt i Hawaii så får ni antingen gilla att vara i trädgården eller anlita trädgårdsarbetare, vilket många gör.

Aloha!

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *