Stark Natur

Skrivet av matte den .

Från min lilla trädgårdserfarenhet i Sverige så vet jag att det finns regler på hur man klipper buskar och träd och även vilken tid på året man ska göra det. Allt för att inte permanent döda beväxtligheten. De reglerna gäller inte här i Hawaii, i alla fall inte på nord och östra sidorna av öarna. Naturen är stark och gräs, buskar och träd växer så det knakar.

Jag gillar inte för mycket buskage och rensar ofta stort i trädgården. Jag är minimalist. Det är ofta jag har varit aggresiv i trädgården och hör då från andra att jag tar kål på växterna. Men, ingen oro. Fastän jag kapar ner träden till nästan botten av stammen så växer dom glatt tillbaka….är det för att reta mig, kanske?

På bilden ovan ser ni ett av våra träd. Jag kapade det till hälften för lite mer än en månad sedan. Som ni ser så har skotten redan börjat komma ut och det dröjer inte länge förrän vi ser nya grenar. Det känns tryggt att det är svårt att göra misstag i trädgården….men samtidigt jobbigt för det blir en hel del att göra. T ex så måste jag nästan klippa vår häck en gång i månaden.

Ett litet tips: Om ni planerar att köpa tomt i Hawaii så får ni antingen gilla att vara i trädgården eller anlita trädgårdsarbetare, vilket många gör.

Aloha!

Kommentarer (5)

 • Aloha, ska åka i år till Honolulu. Och undrar hur mycket pengar du tror jag måste ha med mig till dem här aktiviteterna jag skulle vilja gå på. Valsafari, simma med delfiner, pearl harbour museum och kanske gå på nån surfing lektion.
  Undrar också om du vet om det finns nån bra museum, som har att göra med havet eller valar eller något sånt på ön oahu.
  Skulle vara jätte tacksam om du kunde hjälpa mig.
  Tack för en bra blogg. / Estela

  • Whale watching $30, simma med delfiner $100-200, Pearl Harbor $10, surfing lektion $50-100. Waikiki Aquarium är ganska intressant. Annars gillar jag också Maui Ocean Center på ön Maui. Lycka till med reseplaneringen. Aloha!

 • Hej! Jag och en kompis ska flytta till Hawaii i aug då vi kommit in på HPU. Undrar om du har några bra tips när man ska leta boende och vad man ska tänka på?
  Tack på förhand och för en hjälpsam blogg! /Kajsa

  • Vet inte hur det är med HPU nu för tiden men då jag kom hit så brukade dom hjälpa till lite med att hitta boende. Du kan ju mejla dom och höra. Annars så finns det annonser i tidningen StarAdvertiser. Du kan också kolla på Craigslist, men var försiktig för det finns en del lurendrejare där. Betala inget förrän du har sett lägenheten. För korttidsboende kan du även kolla på HomeAway.com

   Lycka till och ha det så kul här i Hawaii och på HPU. Det är en bra skola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.