Skip to main content

Trafiken i Hawaii Tredje Värst i Nordamerika

Skrivet av matte den .

Det är många som klagar på trafiken i Honolulu (utanför Honolulu är det inga problem). Och det är inte bara invånare som klagar utan turister är ganska förvånade då dom kommer hit och upplever stillastående på motorvägen under rusningstimmarna. Man förväntar sig ju inte att paradiset har så många bilar och mycket trafik men så är faktiskt läget idag….i alla fall i Honolulu.

Nu är Honolulu till och med på en topplista som ingen riktigt vill vara med på. Det är GPS-företaget TomTom som har rankat alla städer i Nordamerika genom hur många trafikstockningar dom har. Dom har gjort det genom att jämföra timmarna då trafiken är som värst med timmarna då den är som bäst.

Ingen är förvånad att Los Angeles hamnar som nummer 1. Lite förvånad är jag att Vancouver i Kanada hamnar som nummer 2. På tredjeplats hamnar Honolulu. Vi som bor här är knappast förvånade men många jag pratat med på fastlandet hade svårt att tro att Honolulu är värre än Seattle, Philadelphia och New York. Men så är det. Seattle hamnar förresten på femteplats.

Här är TomTom’s ranking: 2012 Congestion Index

Lustigt att de fem städer med värst trafik är alla i västra USA.

Drive with Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *