Skip to main content

Sales Tax i Hawaii

Skrivet av matte den .
Nu kanske ni kommer bli lite konfunderade men trots min rubrik så har Hawaii faktiskt ingen sales tax. Här har vi vad som kallas GET (general excise tax). Det är en skatt som läggs på all affärsverksamhet. Alltså, det är en skattetyp på ett företags intäkter i Hawaii. Allting som säljs i Hawaii, vare sig det är ett företag som säljer till ett annat företag….eller en butik som säljer en skjorta till en konsument.
MEN, eftersom det är en skatt som alla upplever när dom köper något i en affär och som verkar vara precis som sales tax i andra amerikanska stater, så kallas det oftast för sales tax även i Hawaii. Därför kommer jag kalla det för sales tax i detta inlägget för göra det lättare att förstå.
På ön Oahu så är (GET/sales tax) skattesatsen numera: 4.7%
På de andra öarna är den bara: 4%
Varför skriver jag då om denna skatten. Jo, om ni inte har rest i USA tidigare så är det viktigt att veta att sales tax läggs på i efterhand…det är alltså inte inbyggt i priset som momsen är i Sverige. Så om du är ute och shoppar och ser ett par byxor för $100 så kommer du behöva betala runt $105 i kassan. Det kan vara lite irriterande i början men efter ett tag så vänjer man sig. Och då ser man verkligen hur mycket man betalar i skatt, vilket man oftast inte tänker på när man shoppar i Sverige.
Nedan ser ni en jämförelse på sales tax mellan olika stater i USA. Som ni kan se så har Hawaii en av de lägsta skattesatserna.
Happy Shopping!
Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *