Skip to main content

Seattle

Skrivet av matte den .

Jag tar en snabb break från att skriva om Hawaii och ägnar lite tid åt den andre bästa västkuststaden Seattle……ja, efter Göteborg. 😉

Hawaii är som sagt paradiset och jag trivs otroligt bra här. Kan inte tänka mig att flytta härifrån. Men det är lätt att få vad man kallar ”island fever” när man bor på en ö som Hawaii. Känslan av isolering och önskan att åka någon annanstans. Oftast botas det med en resa, vilket vi gjorde för några veckor sedan. Men nu har jag ändå lite Seattle-längtan.

I början på 00-talet så bodde vi några år i Seattle. Vi hade varit där flera gånger innan och kände oss hemma och beslöt oss därför att flytta dit. Seattle är en underbar stad. Vackert belägen på kusten mellan bergskedjor och skärgård. Perfekt för någon som både gillar snön på vintern och havet på sommaren. Inte nog med det så är det bara ett par timmars bilfärd till vackra Kanada. Ett ypperligt läge helt enkelt.

När vi flyttade där ifrån så fick jag den här fina skissen från mina kollegor, som numera hänger i mitt kontor:

Och nyligen så blev det ett inköp i Lego-butiken, eftersom jag gillar Space Needle så mycket. Denna ståendes på mitt skrivbord:

Ja, varför flyttade vi därifrån? För att Hawaii har några viktiga saker för familjer med små barn: värme, bad och möjligheten till utomhusaktiviteter 365 dagar om året, samt låg brottslighet.

Vi fortsätter att bo och trivas i Hawaii men blir vi tvingade till en flytt igen så är definitivt Seattle högst upp på listan. Om ni vill studera eller arbeta i USA och tycker Hawaii är för långt borta eller för dyrt så kan jag rekommendera Seattle.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *