Skip to main content

Och han ska flyga över himlen…

Skrivet av matte den .

När jag var i 7e klass så upplyste min biologilärare att sjukdomen alkoholism är delvis genetisk och att statistiskt sett så kommer två personer i varje klass blir alkoholister som vuxna. Då tittade jag mig omkring och undrade vem det kunde bli eller om det kunde bli mig.

Författaren Staffan J Thorsell och jag gick inte i samma klass men vi var vänner utanför skolan. Nu har Staffan gett ut en bok om sina svåra och lyckliga år som alkoholist.

Och han ska flyga över himlen i mina armar har ingenting med Hawaii att göra, förutom att författaren kommer besöka Hawaii nästa år…E KOMO MAI!! 🙂 Men jag vill upplysa er om den ändå. Jag får erkänna att jag är partisk eftersom jag är god vän med författaren. Det är dock en väldigt vacker och tung bok om författarens liv som alkoholist. Varje svensk bör läsa den för att verkligen förstå och få en insikt hur en alkoholist tänker, planerar, och fungerar i vardagen. För det är inte bara a-lagaren på parkbänken som är alkoholist. Det kan vara dig själv eller någon i din närhet. Även om du inte dricker så är den här boken viktig för att du som vän, bror, syster eller förälder ska lära dig symptomen och kanske hjälpa någon som fajtar samma missbruk.

Mahalo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *