Skip to main content

Hawaii SuperFerry

Skrivet av matte den .

Jag saknar Hawaii SuperFerry nånting grymt. Hawaii SuperFerry gick mellan Honolulu och Kahului (Maui). Det fanns även planer på att en skulle gå från Honolulu till Kaui samt Honolulu till Kona på Big Island. Det var så otroligt lätt att bara köra ombord med bilden och familjen.

Otroligt tråkigt att den tvingades att läggas ner och det är även en stor förlust för Hawaii. Man kan ju diskutera den politiska kontroversen bakom det hela. I korta ord så gick det så här: Guvernören Linda Lingle hade alldeles för brottom med att få hit och få igång färjan och gjorde misstaget med att inte göra färdigt undersökningen först om hur den skulle påverka miljön. Pga det så fick miljökämparna chansen att dra staten inför domstol. Givetvis hade miljökämparna rätt. Undersökningen skulle ju gjorts färdig innan färjan sattes i vattnet. Därför så tvingade domstolen färjan att upphöra.

Nu i efterhand så visade det sig att färjan i stort sett inte påverkade miljön någonting. Därför har det pratats löst om att det bör skapas en ny färja. Men den nuvarande guvernören är starkt stöttad av miljö-aktivister så det händer nog inte så länge han sitter vid bordet. Så nu hoppas jag att nästa guvernör tar tag i saken.

Här kommer några bilder från sista gången vi åkte med färjan till Maui. Oh vad glad jag är att vi fick chansen.

Kan alltid hoppas och hålla tummarna. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *