Skip to main content

Japansk Frukost

Skrivet av matte den .
Innan jag kom till Hawaii så visste jag inte så mycket om Japan. Man växte ju upp med tanken att Japan bara tillverkade elektronik och kopierade Europeiska bilar. Det var ju en riktig 80-tals stereotyp. Vad jag inte visste något om var den japanska matkulturen. Nästan allt jag har lärt mig om Japan har jag lärt mig här i Hawaii. En stor andel av befolkningen här i Hawaii har japanskt ursprung så givetvis finns det gott om japansk mat, som t ex min favorit ramen.

På bilden ovan ser ni en typisk japansk frukost. Den här bilden tog jag förra helgen då vi återigen njöt av en liten staycation på Aulani Disney Resort som jag har skrivit om tidigare här och här. Den här japanska frukosten bestod av miso-soppa, ris, ägg, inlagda grönsaker, inlagda plommon, inlagd skivad ingefära, salad och fisk……samt en kopp kaffe på det.

Japansk mat är otroligt nyttig och skapar inte den där feta magen man ibland kan känna om man äter en mer västerländsk frukost typ smörgåsar.

Den typen av ägg ni ser på tallriken heter ”tamago” på japanska. Det är hur ägg oftast serveras, vare sig det är direkt på tallriken som ovan eller som sushi. Det kräver en viss konst och hängivenhet att laga tamago, vilket ni kan se här på YouTube.

Lev gott och sunt! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *